Close
20 billeder, der giver dig lyst til at rejse til Udaipur

20 billeder, der giver dig lyst til at rejse til Udaipur

Udaipur er den mest romantiske storby i den indiske ørkenstat Rajasthan med sine søer, slotte, kvindernes farverige sarier og sin afslappede stemning, der sammen med fortryllende solnedgange får en til at ville blive hængende her dag efter dag.

Vi brugte en lille uge i Udaipur, som var første stop på vores rejse i Rajasthan. Og efter dage i hekstiske Delhi var det en lise for sjælen at stige af nattoget og være ankommet til den meget roligere og meget mindre indiske by.

Udaipur kaldes for den hvide by på grund af sine mange hvidmalede huse, templer og paladser. Og sammen med de blå søer centralt beliggende i byen og de grønne bjerge i baggrunden er Udaipur en virkelig smuk by.

Udaipur, den hvide by

Når vi kommer til et nyt sted, starter vi ofte med at gå en lang tur – eller hoppe på en tuk-tuk, auto rickshaw, tage rundt med sporvogn etc. På den måde kan vi suge til os af stemninger fra bylivet, stedets indbyggere, mad-muligheder osv. Ingen store planer, bare tage rundt og nyde at være kommet frem og være nysgerrige på, hvad dette sted har at byde på. Og det gjorde vi naturligvis også i Udaipur.

Romantik i Udaipur

Vi tog med en lille auto rickshaw, hvor vi fik chaufføren til at køre os rundt og vise os steder, han selv holdt meget af. Det er en rigtig god måde at komme lidt mere ind på livet af en by og dens lokale indbyggere – og også for at se noget andet end blot alle de “sædvanlige” seværdigheder.

Når du er i Udaipur, opdager du hurtigt, at det er en by med mange templer, paladser og slotte, og sådanne steder holder vi meget af at besøge på grund af deres store betydning for de lokale og deres historie – og selvfølgelig også fordi det er smukke steder, hvor vi ofte får gode og nogle gange overraskende oplevelser.

Ahar-templerne, der ligger lige udenfor centrum af Udaipur, er et område fyldt med gravmonumenter over gamle konger (maharajaerne) og dronninger, som blev kremeret her.
Ahar templet i Udaipur
Kenneth ved Ahar Templet i Udaipur
Vi brugte lang tid på at gå rundt blandt monumenterne med de smukt dekoreret græskarformede kupler på toppen. Og da der stort set ikke var andre besøgende der end os, var der en dejlig harmonisk ro i denne kuppelby, som er fyldt med fotogene øjeblikke.

Lake Palace i Udaipur
Udaipur er om noget kendt for den store Pichola-sø med søpaladset, det luksuriøse hotel Taj Lake Palace, som blev verdenskendt i James Bond-filmen ‘Octopussy’; en film, der vises på mange af Udaipurs hoteller og barer 365 dage om året.
Lake Palace er da også en smuk perle, som det ligger der og spejler sig i søen, og du kan faktisk tage derud for at drikke eftermiddags-te eller spise en splendid middag, hvis du ikke ligefrem har råd til at overnatte derude.

Nat ved Lake Palace i Udaipur

Farvestrålende sarier! Kvindernes sarier er mere farverige i Rajasthan, end de er i resten af Indien, og det er en ren fryd at se på disse smukke, smukke kvinder, der ofte også bærer overdådige guldsmykker.

Kvinderne her ventede ligesom os på at komme ind og se byens store slot, City Palace, som er lidt af et must-see, når du er i Udaipur.

Kvinder i sarier i Udaipur
City Palace i Udaipur
Smukke dekorationer på City Palace i Udaipur

City Palace er fyldt med spændende historier og legender om de gamle konger, maharajaerne, og om Udaipurs historie. Og så er selve paladsets rum flotte med deres mange farver og dekorationer.
Der er en dejlig udsigt oppe fra City Palace, som måske nok er den seværdighed i Udaipur, der tiltrækker flest besøgende – selvom du sagtens kan være heldig at komme på et tidspunkt, hvor der ikke ligefrem er overrendt.

Dreng ved bod i Udaipur
Nede i byens gader er der ikke lige så fornemt, som der er på de fine paladser og slotte. Til gengæld er det spændende og sjovt at gå rundt i de små, støvede gader, hvor du helt sikkert støder på både små boder med slik, cigaretter og chips, butikker med de farvestrålende bangles-armbånd samt en lang række scootere, æsler og gadehunde.

Butik med bangles i Udaipur
Scooter og æsel i Udaipur

Og så er der jo også de hellige køer, der går frit rundt i byens gader. Her er en hellig ko på vej ned til nogle af byens gaths, store kaj-områder hvor der altid er et levende mylder af mennesker. I Udaipur bliver her vasket tøj, badet (på trods af store mængder skrald i søerne), solgt lokalt produceret håndværk, drukket te og talt med venner og bekendte.

Hellig ko og gaths i Udaipur

Vandet betyder meget i Udaipur, hvor dagligdagens sysler ofte foregår direkte på søerne eller på broer og ved kanaler. Det er, som om man altid kan mærke de store søer med deres stille vuggende vand, når man er i Udaipur, for den ro og friskhed, de giver, er allestedsværende – og det gør byen til en sand perle ude i Rajasthans ørken.

Bro i Udaipur

Foruden de hellige køer, gadehunde og æsler, som er faste beboere i Udaipur, så kan du være utroligt heldig at opleve dette betagende syn på den tidlige aftenhimmel.

Flagermus i Udaipur

Vi sad og nød en kølig øl på hotelterrassen, da store flokke som denne kom ind over byen. Først troede vi, at det var fugle på aftentræk, men da vi så nærmere, opdagede vi, at det var flagermus. Store, majestætiske flagermus, som kom glidende og gav os en af vores allerstørste oplevelser på hele vores besøg i Udaipur.

Indisk palmeegern i Udaipur

I Udaipur vil du i tide og utide støde på denne lille fyr, et indisk palme-egern. De er meget nysgerrige og frække, og så er de bare åh så nuttede.
Vi fotograferede palme-egernet ude ved Shilpgram-landsbyen, som er en landsby skabt til at vise byens besøgende lokal håndværk, dans og traditioner.

Shilpgram ved Udaipur

Mad er for os en af de største oplevelser ved at rejse, og det samme er lokale drikkevarer. I Udaipur er der en lang række dejlige restauranter og madboder, der sælger lækker mad lavet på friske lokalt producerede grøntsager.

Friske grøntsager i Udaipur

Desuden er det lidt af et must både at smage den gode lemon soda, altså danskvand med citronsaft, som du på mange caféer selv sidder og blander ved bordet. Og så skal du selvfølgelig også have en kop chai, den indiske udgave af te, hvori der kommes mælk og en hel række krydderier.

Lemon soda i Udaipur
Chai te i Udaipur

Vi håber, at vores billeder har givet dig lysten til selv at rejse ud og opleve Udaipur – vi ved, at vi kommer til at besøge byen flere gange endnu, for Udaipur er virkelig en dejlig by, som ligger i en meget spændende del af Indien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close