Close
7 gode grunde til at rejse som et par – og hvorfor vi elsker det

7 gode grunde til at rejse som et par – og hvorfor vi elsker det

Når jeg kigger på rejseblogs i dag, virker det til, at langt de fleste rejsebloggere (både de danske og de udenlandske) skriver om, hvor fantastisk det er at rejse alene. Jeg er ikke i tvivl om, at de har ret, men jeg elsker nu altså at rejse sammen med Kenneth. At rejse som par giver nemlig også en masse fordele.

1. At have en at dele sine oplevelser med
Mange gange er det rigtigt godt at dele sine rejseoplevelser med en anden. At spotte den farverige klovnefisk på snorkelturen, at finde en unik detalje i et maleri på et museum eller at spise en fantastisk god pizza på en skøn piazza i Italien. Fælles for alle 3 oplevelser er, at de bare er sjovere, når man har en at dele rejseoplevelserne med.

2. Der er altid en at snakke med
Nogen mennesker er helt naturligt udadvendte og falder let i snak med nye personer. For de fleste er det dog ikke altid sådan. Hvis du rejser som par, er det altid en at snakke med, og specielt på længere rejser kan man få snakket om alt muligt.
Får man en af de der rigtigt dårlige rejsedage, hvor alt bare ser sort ud, så er det helt perfekt at have sin partner lige i nærheden. Og har man brug for at være alene, så skal partneren naturligvis også give plads til det.

3. Problemerne bliver bare mindre, når man er to
Kommer man for sent til toget, ligger man to dage med dårlig mave i sengen eller bliver man taget godt og grundigt ved næsen. Uanset hvad, så er det nemmere at ligge det bag sig og komme ovenpå, når man har en at dele det med. Bliver en af jer rigtigt syg eller opstår der mere alvorlige problemer, så har man en ved sin side, som kan hjælpe.

4. Det er billigere at rejse som par
Hvis man rejser som par, er der bare mange ting, som er billigere, end hvis man rejser som single. Man er to til at dele prisen for et hotelværelse, to til at dele regningen for taxaen og man undgår “singletillæg” på de flerdagsture, man tager på.

At rejse som par er fantastisk

5. Man har en at dele minderne med
En af de fantastiske ting ved at rejse med sin partner er, at man har en at dele rejseminderne med undervejs på rejsen, og når man kommer hjem. Frasen “Kan du huske dengang i XXXX?” er en af de fraser, som bliver brugt mest hjemme hos os. Det er rigtigt skønt at kunne dele og mindes sine rejser med hinanden rigtigt ofte. Det giver bare noget ekstra rejsefeber til den næste rejse. Jeg kender mange, som jeg udveksler rejseoplevelser med, men det er noget helt specielt, når Kenneth og jeg mindes de rejseoplevelser, vi har haft sammen.

6. Man bliver bedre til at tackle problemer i hverdagen
Når man rejser sammen som par i længere tid, så vil man helt sikkert støde på problemer undervejs. Når man er på rejsen, skal man konstant tage stilling til nye spørgsmål, nye udfordringer og nye problemer. Undervejs på en rejse opstår der derfor meget hurtigere et par-samarbejde, hvor man hjælper hinanden undervejs, ligesom ens stærke og svage sider udstilles. Man lærer hinanden at kende – og når man kommer hjem, er man derfor meget bedre stillet til at tackle hverdagens problemer.

7. Man kommer meget tættere på hinanden – og accepterer hinanden bedre
Når man næsten er sammen alle døgnets 24 timer, kommer man til at kende alle sin partners vaner og uvaner. Det er vores erfaring, at alle uvanerne er meget nemmere at klare undervejs på rejsen, når man alligevel er i et godt rejsehumør, for så er man meget mere tilgivende. Og når man alligevel har accepteret en uvane engang, så er det meget nemmere også at klare den, når man kommer hjem. På vores rejser har vi jo næsten kun hinanden, og derfor udforsker man meget nemmere løsninger sammen – også dette hjælper parholdet, når man er kommet hjem fra rejsen.

Jeg har intet imod singlerejser, og af og til tager Kenneth og jeg også på rejser alene, hvilket bestemt også har sine fordele. Men vores rejser sammen som par er bare altid rigtig fantastiske.

2 comments

  1. Jeg er så enig i alt det, I skriver! Selv har jeg rejst meget alene de sidste år, men har også rejst en del med min kæreste, som bor i Frankrig, og som jeg derfor oftest kun ser når vi er ude at rejse (:
    Camilla | http://cammi.dk

    1. Fedt, Camilla! Vi tager også selv på ture alene, som du også har læst, og vi synes, at der skal være tid til begge dele – det er skønt at få oplevelser sammen, som man kan dele :0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close