Close
9 ting vi har lært på vores rejser

9 ting vi har lært på vores rejser

1. At lytte til personer fra en anden kultur beriger vores liv
– Vi har fået en meget større forståelse for verden gennem vores rejser. Via samtaler med andre rejsende og med lokale har vi fået et helt andet billede af verden, end vi havde tidligere. Vi føler, at vi er blevet klogere på verden. Ja, vores rejser og mødet med nye kulturer og mennesker har beriget vores liv.

2. Selv de mest ukendte og underlige rejsemål byder på store oplevelser
– Nogle gange har vi valgt at tage til lande, som vi slet ikke kender til. Mindre kendte steder har ofte ikke de allerstørste seværdigheder, men alligevel vender vi altid tilfredse tilbage fra rejserne fyldt med gode rejseminder. Hvem skulle for eksempel tro, at verdens største vinkælder ligger i Moldova? At Litauen er Europas centrum? Eller at der brænder evig ild direkte på jorden særlige steder i Azerbaijan?

3. Danmark er ikke, som mange danskere tror, verdens centrum
– Nogle gange forsøger vi danskere at se hele verden i vores eget billede. Men på et tidspunkt bliver vi nødt til at erkende, at verden ikke indretter sig efter os. Vi skal lære at leve sammen allesammen, selvom vi er forskellige. Det er meget nemmere at blive klogere på verden og forstå den og dens forskellige kulturer og indbyggere, hvis man selv tager ud og oplever den. Og tro os – det bliver fantastisk.

4. Selvom man rejser to sammen, behøver man ikke være sammen hele tiden
– På vores første rejser var vi sammen 24 timer i døgnet. Det var vi rigtigt glade for, men vi fik det endnu bedre, da vi afsatte plads til, at vi kunne være lidt alene en gang imellem og få nogle ene-oplevelser. Derhjemme er man jo heller ikke sammen altid, og nogle gange kan man godt have behov for at gøre noget forskelligt. Og så er der noget at fortælle hinanden om, når vi så igen er sammen.

5. En lille smule luksus er altid velkommen – også for gamle backpackers
– I de første mange år vi rejste sammen, rejste vi altid så billigt som muligt. Vi har efterhånden måttet erkende, at lidt komfort og luksus en gang imellem giver lidt mere glæde og afslapning på rejsen. Læs Kenneths artikel om at være flashpacker.

6. Muhammed-krisen var unødvendig og skyldes dum dansk egoisme
– Ved at tage til Egypten lige efter Muhammed-krisen og tale med helt almindelige egyptere, fik Kenneth en helt ny forståelse for Muhammed-krisens forskellige sider. Og det han nu forstod var, at helt almindelige mennesker ude i verden blev såret af de handlinger, som man i Danmark foretog. Og af hvilken grund ville danskerne gøre dette? Vi ville forsvare en ret, som vi godt vidste, at vi havde, og det på bekostning af andre menneskers følelser og mangel på respekt for deres livssyn. Det var ikke i orden.

7. Alle mennesker vil egentlig det samme, men vi er allesammen forskellige
– Efter at have mødt og talt med folk fra hele verden, der har forskellige hudfarver, forskellige religioner, kommer fra flere forskellige kontinenter, som er fattige eller rige, så står vi tilbage med opfattelsen af, at vi faktisk ikke er særligt forskellige. Vi ønsker alle det bedste for os selv og for vores nærmeste. Vi ønsker kærlighed, fred, venskaber, at vi er raske, at vi kan spise og drikke, have et arbejde, vi ønsker at grine og at blive trøstet, hvis vi er kede af det. Det er meget værd at huske på.

8. De store seværdigeheder er ofte fantastiske – men store rejseminder kan også komme fra mere spontane oplevelser
– Misforstå os ikke, Pyramiderne, Borobodur og Angkor Wat er alle fantastiske. Men ildfluerne i den laotiske jungle, de venlige cambodianske munke og ham, den snakkesalig tyrkiske tæppehandler har også været store oplevelser og helt uventede oplevelser. Og det vil faktisk være umuligt for os at sige hvilke oplevelser, der har været de største!

9. Et smil kan åbne døre over hele verden
– Utroligt men sandt. Næsten uanset hvem du smiler til, vil du i langt de fleste tilfælde få venligheden gengældt. Det er en god forudsætning i mødet med andre, at du tænker på det gamle slogan: “En fremmed er en ven, du bare ikke har mødt endnu” og går imøde med venlighed. SÅ bliver smilene mere ægte fra begge sider. Vær ikke nervøs for at spørg bare efter hjælp, når du er ude at rejse – du vil altid få den.

Har du lært noget på dine rejser? Så fortæl os om det i kommentarfeltet nedenfor. På forhånd mange tak :0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close