Close
En afslappende weekendtur i Gøteborg er god for sjælen

En afslappende weekendtur i Gøteborg er god for sjælen

Reklameartikel for Stena Line – alle holdninger og tanker er mine egne
Vi blev inviteret på færgetur til Gøteborg af Stena Line. Og fordi det både er en miljøvenlig transportform at rejse med færge, og det samtidig er en dejlig form for slow travel, sagde vi ja tak. Desuden kunne vi også godt bruge en romantisk weekendtur i Gøteborg som en lille ekstra-sommerferie.

Gøteborg er Sveriges næststørste by, og det var mange år siden, at nogen af os sidst var i byen.

Derfor glædede vi os meget til at skulle dertil på en lille ferie – en forlænget weekend, hvor vi skulle slappe af, samt nyde livet og hinandens dejlige selskab.

Gøteborgs dejlige stemning

Gøteborg er en hip storby med utroligt smukke huse og bygninger, parker, kanaler, skønne mennesker, museer og alle de andre attraktioner og oplevelser, som enhver moderne storby bør have.

Se byens liv og blomster, når du er på weekendtur i Gøteborg

Byen minder på mange måder om sin storebror Stockholm, Sveriges hovedstad, med sit smukke ydre. Men under overfladen gemmer der sig en by med sin helt egen personlighed.

Det er lidt, som om at Gøteborg er mere ”grov i kanten”, end Stockholm.

Kenneth og jeg talte lidt om byernes forskelle. Mens det vil oplagt at drikke et glas kold, kultursmart hvidvin i Stockholm, er en arbejder-fadøl ligesom er mere passende i Gøteborg – det skal forstås rent symbolsk naturligvis, for jeg sad faktisk og drak et glas hvidvin, da vi talte om det …

Og nu er det sådan, at vi rigtig godt kan lide byer med kant, for det gør dem helt til helt deres egne.

Kenneth Karl Nielsen  i Gøteborg

Street art i Gøteborg

Tag nu for eksempel Gøteborgs Haga-bydel, hvor street art, små lokale butikker og smarte caféer ligger side om side med vaskerier, gamle genbrugspladebutikker, barer og små bistroer – det er meget charmerende!

Haga-bydelen er en sjov kontrast til det mere eksklusive område, du finder langs med Vasagatan (som faktisk ligger i forlængelse af Haga-bydelens østlige del).

Vasagatan er en bedårende boulevard med den store lindetræsallé og pastelfarvede bygninger.

Maria Erica Jensen på Vasagatan i Gøteborg

Oplev Götaplatsen, når du er på weekendtur i Gøteborg

Koncerthuset ved Götaplatsen i Gøteborg

Det er her, at du ved Götaplatsen blandt andet finder tre af byens største kulturinstitutioner, Göteborgs Konstmuseum, Göteborgs Konserthus og Göteborgs Stadsteater.

Der er også glimrende muligheder for shopping her i området samt at finde en lækker restaurant, hvor du kan spise aftensmad.

En weekendtur i Gøteborg er en rigtig skøn miniferie, og med solskin og blå himmel vil du opleve den dejligste stemning i byen.

Gå rundt i Gøteborg – hold gerne hinanden i hænderne

For at få det meste ud af vores relativt korte tid i Gøteborg, valgte vi at gå rundt i byen.

Der er både sporvogne og busser, som du kan tage rundt med, når du er i Gøteborg. Men for at kunne stoppe op og rigtig få set de steder, vi kommer forbi, går vi ofte rundt.

Heldigvis ligger det meste af det centrale Gøteborg indenfor kort afstand. Så medmindre regnen siler ned, eller der er snestorm, så foreslår vi, at du tager et par gode sko eller sandaler på og ser byen på gåben.

Hvis du er sammen med din elskede på en romantisk kærestetur, så gå I gerne rundt og hold hinanden i hænderne – det er nemlig dejligt.

Spis god mad og hyg med et glas i solen

Når du sådan er på en dejlig weekendtur i Gøteborg, så skal du bestemt have god mad og noget godt at drikke.

I Gøteborg er der fisk og skaldyr på mange restauranters menukort, og det er mad, som både Kenneth og jeg holder meget af.

Noget andet, som vi holder meget af, er at gå på markeder og finde lækre, lokale delikatesser.

Stora Saluhallen madhallen i Gøteborg

Madboder i Stora Saluhallen i Gøteborg

Friske grøntsager og kager i Stora Saluhallen i Gøteborg

Faktisk kan du slå de to ting sammen i Gøteborg. Madmarkedshallen Stora Saluhallen er fyldt med små butikker og køkkener, hvor du kan spise dig mæt i alt fra pølser, grisetæer og bøffer, over græske og italienske udgaver af ”dagens ret”, til frisk frugt og grønt, oliven, honning, brød og kager – og selvfølgelig også fisk og skaldyr.

Meget af maden er økologisk, og du kan naturligvis også få vegetar- og veganermad i Saluhallen.

Lækker frokost i Stora Saluhallen i Gøteborg

Vi fik os en dejlig frokost med hjemmerørt skaldyrssalat og sunde, friske smoothies.

Når du har gået rundt i mange timer og suget til dig af byens seværdigheder og generelle dejlighed, er det på sin plads, at du finder dig en plads i skyggen (eller solen, hvis det mere er din stil), og sipper til et glas hvidvin eller en kold fadøl.

Der er et hav af gode barer og caféer med udendørsservering i Gøteborg, så du kan helt sikkert finde et sted, som lige falder i din smag.

Nyd et glas vin eller en fadøl, når I er på weekendtur i Gøteborg

Vi satte os ved et bord i Café Grindstugans hyggelige gårdhave. Café Grindstugan ligger ved den sydlige indgang til den smukke park Trädgårdsföreningen, og det er sikkert en af de dyreste udskænkningssteder i hele Gøteborg.

Men når vi nu var så kort tid i byen, ville vi gerne nyde livet og gøre det lidt ekstra godt for os selv. Gårdhaven ved Café Grindstugan er nu altså også rigtig hyggelig.

Gøteborgs dejlige vand og skønne parker

Gøteborg ligger ved Göta älven, som forbinder Kattegat med den store svenske sø Vänern. I det hele taget er det, som om der er meget vand i Gøteborg.

Flere kanaler skærer sig igennem de centrale områder i byen, og vandet ligger en rolig dæmper på byens liv, så det ikke kommer til at virke for hektisk.

Kungsparken i Gøteborg

Slow travel i Kungsparken i Gøteborg

Den samme effekt har byens mange parker.

Vi brugte lang tid i Kungsparken. Først nød vi en kop kaffe der, og efter lidt tid lagde vi os ved siden af hinanden i græsset og bare slappede af.

Vi nød den fantastiske ro, det giver at ligge og kigge op i træernes grene. Vi så, hvordan vinden legede med bladene og fik dem til at rasle, for derefter at falde til ro. Her og der gled en måge forbi på den blå himmel, hvor en enkelt hvid skytot lydløst kom forbi og for så at forsvinde igen.

Det var ren afslapning, ren slow living, ren pleje af sjælen.

At kunne bruge en halv til en hel time med at lave absolut ingenting er simpelthen guld værd, når hverdagen er fyldt med travlhed og faktisk alt for mange gøremål.

Læs også: Slow Travel for begyndere – 8 gode råd om at rejse langsomt

Så brug lige så lang tid på at slappe af, som I overhovedet har lyst til, når I er på en weekendtur i Gøteborg – det er både godt for hinanden og faktisk også smadder romantisk. Du kan finde flybilletter til Sverige på Travelmarket.dk (reklamelink):

Vi håber, at du er blevet inspireret til selv at tage på en dejlig weekendtur i Gøteborg.

Du kan læse mere om Stena Lines storbyferier – og dermed også om ferie i Gøteborg – ved at klikke lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close