Close
31 billeder, der giver dig lyst til at rejse til Barcelona

31 billeder, der giver dig lyst til at rejse til Barcelona

Barcelona er en utroligt populær by til storbyferie for os danskerne. Og selvom vi kun havde et par dage at udforske byen i, forstår vi godt dens popularitet. Barcelonas charme og skønhed, dens kunstneriske vibe, de lækre markeder og den dejlige strand er sørme let at blive forelsket i.

Eftersom vi blot skulle være i byen et par dage, havde vi fundet et (lidt dyrt efter vores standard) hotel lige i hjertet af byen. Det lå faktisk blot et stenkast fra den berømte gågade Ramblaen i området El Raval.

Og allerede lige udenfor hoteldøren slog byens skønhed og charme os i møde. Det var forår, og på det lille torv ved Parròquia de Sant Agustí-kirken var træerne ved at springe ud. Caféen til højre på pladsen serverede god kaffe om formiddagen og kølige øl og drinks til aftengæsterne.

Kirken Parròquia de Sant Agustí i Barcelona

Vi havde selvfølgelig glemt vores guidebog på hotelværelset. Så vi gik rundt på må og få og sugede byens stemning til os, som vi kom frem.

Barcelonas gader er på en eller anden måde ret logisk struktureret, så vi kom aldrig til at fare vild på vejen; det var, som om at byen af sig selv viste os vej til sine store oplevelser og seværdigheder.

Der er trængsel i Barcelonas små middelaldergader og -gyder. Her bliver der shoppet, spist frokost og tapas, set på kunst og smuk arkitektur. Her er et hav af butikker og caféer.

De små gader i den gamle bydel er om noget Barcelonas bankende hjerte, og det er her, at alle mødes.

Vejvisning i Barcelonas middelaldergader
Dreng på løbehjul i Barcelonas middelaldergader

I den gamle bydel, Barri Gòtic, er der smukke kirker (her er det Catedral de Barcelona, også kaldet Le Seu), dejlige boghandlere og lækre markeder (blandt andet Mercat de Santa Caterina).

Se Catedral de Barcelona på din rejse til Barcelona
Se Barcelonas katedral, Le Seu, på din rejse til Barcelona
Besøg en god boghandel på din rejse til Barcelona
Se markedet Mercat de Santa Caterina på din rejse til Barcelona
Se Santa Caterina-markedet på din rejse til Barcelona

Ved den store, smukke triumfbue (Arc de Triomf) spiller de lokale herrer mesterskabeligt boules. Og i palmernes skygge tager byens besøgende selfies.

Oplev boules på din rejse til Barcelona
Kenneth Karl Nielsen og Maria Erica Jensen i Barcelona

Den verdensberømte kirke La Sagrada Familia er naturligvis et “must see”, når du er på en rejse til Barcelona. De lange køer ved indgangen gjorde, at vi besluttede os for at se det indre af kirken en anden gang, vi er i byen.

Men du godeste hvor er La Sagrada Familia da også et imponerende syn udefra. Gaudís enestående arkitektur er virkelig enestående!

Se La Sagrada Familia-kirken på en rejse til Barcelona
La Sagrada Familia i Barcelona

Ved at gå rundt uden en guidebog kom vi forbi steder, som vi måske ikke ville have set, hvis vi havde haft bogen at følge.

Den nedlagte tyrefægter-arena, Plaza de Toros Monumental, er i dag et tyrefægter-museum. Og sikke en smuk bygning.

I det hele taget er Barecelona bare en indtagende by.

Plaza de Toros Monumental i Barcelona
Kenneth Karl Nielsen fra Globetrotters.dk i Barcelona
Smukke træer og bygninger i Barcelona

Noget af det mest fantastiske ved at rejse til Barcelona er, at du både kan tage på storbyferie og strandferie på én og samme ferie.

Bydelen La Barceloneta er med sin fine lystbådehavn og dejlige strand virkelig et skønt sted at bruge et par timer på din rejse til Barcelona. Især når man, ligesom os, har gået rundt i byen i mange timer.

Lystbådehavn i Barcelonas
Skulpturen The Wounded Shooting Star på stranden i Barcelona
La Barceloneta - Barcelonas strand
Passeig Marítim de la Barceloneta - Barcelonas strandpromenade

Ramblaen – den store allé med restauranter, butikker og marked, der løber igennem det centrale Barcelona er noget af et tilløbsstykke.

Byens besøgende flokkes på ramblaen og blander sig med de lokale, der (heldigvis) også er her.

Ramblaen - Barcelonas lange gågade-allé

På ramblaen er der blandt andet en salgsbod, hvor du kan købe billetter til den lokale fodboldklub FC Barcelonas kampe. Byens fodboldhelte hyldes som konger – ligesom alt andet, der også er catalansk, bliver det i Barcelona.

Barcelona er nemlig hovedstaden i området Catalonien, en af de dele af Spanien, som gerne vil opnå selvstændighed.

FC Barcelonas hjemmebanetrøje
De catalanske flag vejrer i Barcelona

Uden mad og drikke dur helten ikke! Sådan er det selvfølgelig også i Barcelona.

Et af de steder, hvor vi købte, smagt og nød dejlige delikatesser, var på markedet La Boquería, hvis hovedindgang ligger på ramblaen.

Vi er vilde med den ægthed, der er på de sydeuropæiske madmarkeder. Her er frisk frugt og grøntsager, der kommer lige fra marken. Her er tørrede skinker i lange baner. Her er oste og pølser, som du selvfølgelig kan smage på, inden du køber. Og her er hoveder på kødet ved slagteren, så du ikke er i tvivl om, at det friske varer – fra virkelige dyr – der er til salg.

Indgangen til markedet La Boquería i Barcelona
Grøntsager på marked i Barcelona
Skinker på marked i Barcelona
Haner til salg i på marked i Barcelona

Det er ikke pusse-nuttet, det er virkeligheden uden omsvøb.
Sådan skal det være!

Barcelona har som sagt en fantastisk kunstnerisk atmosfære. Vi talte om, at det kunne være fedt engang at tage på rejse til Barcelona med det formål at skrive, tage billeder og bare lade os inspirere af den dejlige kunst, og det dejlige musik- og teaterliv, der er i byen.

Og selvfølgelig besøgte vi da også et par gallerier og udstillinger, da vi var i Barcelona (og nej, det var hverken Miro eller Gaudi-udstillinger – dem ser vi en anden gang).

Kunst i Barcelona
Kenneth og kunst i Barcelona

Tapas! Selvfølgelig spiste vi tapas og drak rødvin i Barcelona. Og sikke lækkerier, byen kan diske op med.

Tapas og rødvin i Barcelona

Vi håber, at du blev inspireret af vores billedserie med 31 billeder, så du selv har fået lyst til at tage på rejse til Barcelona.

Læs også Eventyrsstyrelsens artikel, 5 fantastiske eventyr du ikke vil gå glip af i Barcelona, for yderligere inspiration.

Rigtig god tur til Barcelona 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close