Close
36 billeder, der giver dig lyst til at rejse til Cameron Highlands i Malaysia

36 billeder, der giver dig lyst til at rejse til Cameron Highlands i Malaysia

Cameron Highlands er en enestående naturperle, som ligger i den smukkeste, bjergrige egn af Malaysia.

Det er som velsignelse at komme til det kølige, frodige Cameron Highlands fra Kuala Lumpurs massive varme og umådeligt hektiske storbyliv.

Roen sænker sig med det samme over os, da vi stiger ud af bussen og for første gang kan suge den friske bjergluft til os.

Vi er i byen Tanah Rata i den vestlige del af Cameron Highlands, og herfra tager vi i løbet af den næste lille uges tid på ture ud i de smukke skove og teplantager, som området byder på.

Desuden er området et glimrende sted at slappe af fra det tiltider travle rejseliv, og det nyder vi i fulde drag.

Vi har lavet en billedserie med indtryk fra vores rejse til Cameron Highlands, og vi håber, at billederne kan inspirere dig til selv at besøge området, når du selv er på rejse i Malaysia.

36 billeder, der giver dig lyst til at rejse til Cameron Highlands

Byen Tanah Rata i Cameron Highlands i Malaysia

Byen Tanah Rata er en noget turistpræget men rigtig hyggelig by, der ligger midt i den frodige natur.

Hotellet Gerard’s Place ligger blot en lille gåtur fra det centrale Tanah Rata, og dermed er der sikret overnatning i en stille og afslappet atmosfære, når du vælger at bo her – det gjorde vi.

Gerard's Place i Tanah Rata i Cameron Highlands i Malaysia

Du kan spise både lokal malaysisk mad, men også mad, der er inspireret af det indiske, det kinesiske og det arabiske køkken, når du er i Tanah Rata. Og så kan du købe frisk frugt på det lokale marked, der ligger lige ved bustationen.

Mad i Tanah Rata i Cameron Highlands i Malaysia

Det lokale frugtmarked i Tanah Rata i Cameron Highlands i Malaysia

Rundt om Tanah Rata finder du teplantager med storslåede udsigter ud over bjergene.

Det er lidt af en drøm for mig (Maria) at se, hvor teen gror.
Jeg er en stor te-entusiat, og at se en ægte camellia sinensis-busk (det latinske ord for te) er, ja, lidt som at opleve en drøm, der gå i opfyldelse.

Blade på en camellia sinensis i Cameron Highlands i Malaysia

Udsigt over temarker i Cameron Highlands i Malaysia

Kenneth på vandring i teplantage i Cameron Highlands i Malaysia

Til teplantagerne er der naturligvis forskellige tefabrikker, som du kan besøge. Der kan du opleve, hvordan teproduktionen foregår – både produktionen af grøn te og af sort te.

BOH Teplantage, der ligger en kort kørsel fra Tanah Rata, er faktisk den største teplantage i hele Sydøstasien!

Du kan også smage forskellige teer, samt købe fine souvenirs med hjem, når du besøger tefabrikkerne i Cameron Highlands.

Tefabrik i Cameron Highlands i Malaysia

Tefabrikken BOH i Cameron Highlands i Malaysia

Besøg på BOH-tefabrik i Cameron Highlands i Malaysia

Foruden ture til de piktoriske teplantager kan du gå ture i områder, hvor der vokser mere oprindelig, uopdyrket natur – nemlig regnskov – når du er i Tanah Rata.

Der er forskellige afmærkede ruter ind i skoven fra byen, og det blev turen tæt på byen, vi valgte; hvis du vælger en af ruterne, der går til de mere afsidesliggende områder, skal du helst sikkert vælge at tage en lokal guide med bare for en sikkerheds skyld – Cameron Highlands er ikke stedet, du skal fare vild.

Kenneth i skoven ved Tanah Rata i Cameron Highlands i Malaysia

Firben i skoven ved Tanah Rata i Cameron Highlands i Malaysia

På vejen er vi lige ved at falde over denne lille fyr, der sidder musestille på skovstien foran os.
Og lidt længere henne beriger skoven os med synet af en gruppe blad-aber (presbytis siamensis), som spiser.

Bladaber ved Tanah Rata i Cameron Highlands i Malaysia

Blomster ved Tanah Rata i Cameron Highlands i Malaysia

Fodbillede fra skoven ved Tanah Rata i Cameron Highlands i Malaysia

En af mine (afslørende) rejsevaner er, at jeg er vild med at tage billeder af blomster. Jeg elsker blomster, og Cameron Highlands er hjem for en lang række sjældne eksemplarer, bland andet af orkidé-familien.

På grund af Cameron Highlands høje beliggenhed og det malaysiske tropiske klima er der opstået de mest utrolige naturscenarier i området.
Blandt andet er der et stort skovområde, hvor forskellige mos-arter stortrives. Ja, hele skoven kaldes for mos-skoven – eller sky-skoven, for der hænger nærmest altid et tæt sky- eller tågelag over træerne, hvorfor fugtigheden er høj og skaber helt ideelle betingelser for, som sagt, mos men også et hav af blomster og særlige grønne planter og dyr.

Det er en god idé med en guidet tur i mosskoven, for der er så mange spændende historier og viden knyttet til området; og så er der det med, at hvis du først bliver væk her, så …

Mosskoven er som et eventyrlandskab fyldt med grønne, bløde figurer, der vokser frem og hænger ned fra træernes grene, så man sagtens kunne tro, at der boede alfer og feer her.

Mosskoven i Cameron Highlands

Kenneth i mosskoven i Cameron Highlands i Malaysia

Blomster i mosskoven i Cameron Highlands

Tågeskoven i Cameron Highlands

Og så er der hele problematikken om jordbærdyrkning i Cameron Highlands. Det er nemlig sådan, er det er det eneste sted i Malaysia, der kan dyrkes jordbær – alle andre steder er der for varmt.

Jordbærproduktionen har, i følge flere af de lokale, medført en del fældning af skov og forurening af floder og vandløb.
Andre mener dog, at problemet er meget opblæst – og hvem skal man så stole på?

I hvert fald bør vi som besøgende lige være ekstra opmærksom på den slags problemstillinger og ikke bare give den gas med, i dette tilfælde, jordbær, hvis det kan have konsekvenser for de lokale og for deres natur.

Jordbær i Cameron Highlands

Jordbærbutik i Cameron Highlands

Noget af det bedste ved vores tur i Cameron Highlands var mødet med disse to.

Raju, advokaten fra Tanah Rata. Raju, der i stedet for en solid advokatkarriere har valgt at beskæftige sig med lokal politik og de lokales rettigheder – og som var vores guide en dag.

Og Jay, værten på vores hotel. Jay, som er så sød, smilende og hjælpende. Som fremskaffede den gode malaysiske morgenmad, Nasi Lemak, til os (retten med de blå ris på billede nr. 6), og vaskede vores tøj gratis. Og som kørte os til bussen (og alle mulige andre steder, hvis vi havde brug for det) og sørgede for, at vi pladser allerforrest, så vi ikke skulle blive køresyge på turen tilbage til Kuala Lumpur.

Raju og Jay i Cameron Highlands

Jeg håber, at vores billedserie har givet dig lyst til selv at rejse til Cameron Highlands, når du er i Malaysia.
Og har du spørgsmål om området, om billederne eller om noget helt andet, så skriv en kommentar (eller e-mail) til os – vi vil gerne hjælpe 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close