Close
5 skønne caféer og en vinbar i Firenze

5 skønne caféer og en vinbar i Firenze

Der er rigtig mange caféer i Firenze, og hvilken af dem skal du vælge, når du står der og har lyst til en kop kaffe? Det kan vi fortælle dig.

Efter mange års “research” i byen har vi nemlig fået os en lille række af stamcaféer, hvor vi altid går hen, når lysten til cappuccino og espresso trænger sig på i løbet af dagen.
Vores udvalgte caféer i Firenze ligger faktisk noget spredt ud over hele byen, så der er aldrig langt til i det mindste én af dem.

Om aftenen synes vi, det er dejligt at sidde og snakke over et glas god vin og afslutte dagen på en den måde, og også her har vi fundet os et stamsted med dejlig vin, meget venlig betjening og den helt rigtige italienske “la dolche vita”-stemning.

Vi vil gerne dele vores caféhemmeligheder med dig, så her er en lille liste med vores favoritter af caféer i Firenze – og så selvfølgelig også vores yndlingsvinbar.

Vores 5 favoritcaféer i Firenze

* ditta Artigianale
En meget moderne café/kaffebar, hvor de laver friske juicer, relativt små kopper virkelig dejlig kaffe, salater og måltider med lækkert frisk grønt.

ditta Artigianale - caféer i Firenze

Kaffe og juice på ditta Artigianale - caféer i Firenze

Der er en storby-hip stemning her med wifi (som dog ikke altid virker lige godt), høj musik og god plads til at kunderne kan have deres hunde med – du vil i det hele taget ofte opleve, at de lokale tager deres hunde med på restaurater og caféer i Firenze.

Om aftenen koster drikkevarer lidt mere, end de gør om dagen, men til gengæld får du også serveret et fad med små retter – antipasto – sammen med det, du køber. Det er super lækkert.

Vi kommer her for: At drikke kaffe og juice, spise frokost og for at skrive og arbejde.

Du finder ditta Artigianale på: Via dei Neri 32 (cirka midt imellem Santa Croce-kirken og Museo Galileo).
ditta Artigianales hjemmeside: http://www.dittaartigianale.it/

* Un Caffé Da i´Sardo
Meget lille café med en meget stor personlighed.

Det er let at overse Un Caffé, som du finder ved den smukke, historiske plads med det mundrette navn Santissima Annunziata, hvor både kirken Basilica della Santissima Annunziata og det gamle hospital, Ospedale degli Innocenti, ligger.
Un Caffé ligger i pladsens nordvestlige hjørne, og det er kun den ret så neutrale træplade med caféens navn over døren og de små træborde og et par caféstole udenfor, der afslører, at her er en af de mindste men absolut hyggeligste caféer i Firenze.

Un Caffé - caféer i Firenze

Der er altid godt med besøgende på Un Caffé, men blot 10 gæster vil også nærmest overfylde det lille caférum med de røde indervægge.

Der er den mest coole og venlige betjening på Un Caffé, og du må meget gerne købe noget at drikke og tage det med udenfor på SS. Annunziata-pladsen – du skal selvfølgelig gå tilbage med glasset eller koppen til dem.

Spritz på Un Caffé - caféer i Firenze

Vi kommer her for: At spise frokost, drikke en kold øl eller en “Spritz” (den orange drink, som alle drikker i Firenze).

Du finder Un Caffé på: Via Cesare Battisti 2 – SS. Annunziata-pladsen
Un Caffés Facebookside: https://www.facebook.com/DaISardo/

* RED la Feltrinelli Firenze
“Read, eat, dream” er mottoet for RED, hvor vi ofte starter vores florentinske formiddage med en god cappuccino.

RED er en boghandelscafé med et skønt udvalg af sunde madretter, kager, (økologisk) sodavand, øl, vin og kaffe – foruden bøger i 3 etager (med en fin samling af engelsksproget litteratur).
Det er simpelthen den bedste kombination af bøger og kaffe, du kan ønske dig i Firenze.

Kaffe på RED - caféer i Firenze

RED er elegant og stemningsfuld, og så har de åben fra kl. 9 til klokken 23 hver dag.
Det med at de har åben til så sent, synes vi er et kæmpe plus, for så kan vi gå derhen og drikke kaffe og snuse i bøger, hvis det regner en aften.

Bøger på RED - caféer i Firenze

Boghandelsecaféen RED - caféer i Firenze

RED ligger under den overdækkede søjlegang på den fantastiske plads Piazza della Repubblica i hjertet af Firenze – pladsen ved triumfbuen og den smukkeste karrusel til børn, og som ligger lige vest for gaden mellem Firenzes domkirke, Duomoen, og det store torv med rådhuset Palazzo Vecchio.

RED er sådan et fredeligt sted, hvor det er dejligt at tilbringe måske en times tid eller to med en god bog eller sammen med gode venner – sådan gør mange af de lokale.

Vi kommer her for: At drikke god kaffe, øl og sodavand til gode priser samt spise en sund frokost – og for at købe bøger.

Du finder RED på: Piazza della Repubblica 26.
REDs Facebookside: https://www.facebook.com/RedFeltrinelliFirenze/

* Caffetteria delle Oblate
Af caféer i Firenze er Caffetteria delle Oblate muligvis den mest overraskende – og den med den bedste udsigt!

Gemt godt af vejen på toppen af det offentlige bibliotek/kulturcenter m.m. Biblioteca delle Oblate, ligger den noget neutrale terrasse-café med den muligvis bedste udsigt til kuplen på Duomoen i hele Firenze.

Caffetteria delle Oblate - caféer i Firenze

Denne café er intet mindre end en fuldstændig overset perle, og havde det ikke været for vores gode blogger-kollega, Claus Bermann (der har bloggen VisitFootball.dk), vidste vi heller ikke, at den lå her.

Denne, den absolut mest oversete café af alle caféer i Firenze, ligger “bagved” Firenzes domkirke, Duomoen, du skal bare gå mod øst ud ad vejen, der løber langs med kirkens sydside, så kommer du lige hen til biblioteket.

Maria på Caffetteria delle Oblate - caféer i Firenze

Vi kommer her for: At drikke kaffe og spise frokost – og for at beundre udsigten til Duomoens fantastiske kuppel.

Du finder Caffetteria delle Oblate på: 2. sal (tag elevatoren fra stueetagen) på Biblioteca delle Oblate, Via dell’Oriuolo, 24
Caffetteria delle Oblates hjemmeside: http://www.caffetteriadelleoblate.it/

* Fiori Porta
Af alle caféer i Firenze er Fiori Porta om noget VORES sted.
Her er vi kommet igennem de sidste mange år, og det er både for at spise crostini og drikke rødvin på en kølig decemberdag, for at få en kold øl efter nedstigningen fra Michaelangelo-pladsen eller Belvedere-fortet en uhyrlig varm dag i juli, og for at nyde en cappuccino på en solskinsfyldt efterårsdag med notesbogen og kuglepennen fremme.

Fiora Porta - caféer i Firenze

Fiori Porta ligger på Oltrarno, altså “på den anden side af Arno-floden”, hvor der ikke er lige så turistet, som der er ovre på hovedsiden af floden.
Du finder caféen med den dejlige udendørsservering lige ved den gamle byport, Porta San Miniato, på vej op til Michaelangelo-pladsen, hvor en af byens David-statuer er placeret.

Hygge på Fiora Porta - caféer i Firenze

På Fiori Porta sidder de lokale og nipper til en espresso eller et glas rødvin, mens de dypper brød i god olivenolie eller spiser cheesecake. Blandt dem finder du borde med udenlandske besøgende, der er varme i kinderne efter at have været oppe og se David-statuen – og så finder du os, som sidder og hygger og føler, at vi endelig igen er hjemme i vores Firenze.

Vi kommer her for: At drikke kaffe, spise crostini og kager, for at drikke vin og for at mærke den afslappede Oltrarno-stemning.

Du finder Fiori Porta på: Via del Monte alle Croci 10.
Fiori Portas hjemmeside: http://www.fuoriporta.it/en

Vores yndlingsvinbar i Firenze

* dei Frescobaldi
På dei Frescobaldi er der udendørsservering af lækre, lokale og andre italienske vine (og mad) under den mørke aftenhimmel akkompagneret af byens lyde og klingende italiensk ved nabobordet.

dei Frescobaldi - caféer i Firenze

Her er altid en udsøgt betjening og en helt fantastisk stemning, foruden alle de gode vine, hvor de hvide vine sætter dugperler på glassenes yderside med drømme om sommer, og de røde vine varmer og fylder ganen med cikadesang og florentinsk kunst.
Måske er det mere atmosfæren og det at sidde her og drikke vin sammen, der skaber de nævnte billeder på nethinden. Måske er det vinen. Og måske er det en kombination – det må du jo selv undersøge en aften på vinbaren dei Frescobaldi i Firenze.

Vi på dei Frescobaldi - caféer i Firenze

dei Frescobaldi er både en vinbar og restaurant, og den ligger ved Piazza Signorias nordøstligste hjørne. Den er vores absolut foretrukne vinbar i Firenze. Vi sætter os altid ude i den lille smøge, som du kan finde oppe ad den lille gade, Via della Condotta, der ligger bagved vinbaren.

Vi kommer her for: At aftenhygge med fantastisk dejlig vin.

Du finder dei Frescobaldi på: Via dei Magazzini 2-4 + smøgen på Via della Condotta.
dei Frescobaldis hjemmeside: http://www.deifrescobaldi.it/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close