Close
Cirkus Arena – oplev en magisk cirkusforestilling

Cirkus Arena – oplev en magisk cirkusforestilling

Teaterrøgen svæver gennem manegen, børn med popcorn i store bægere kommer ind og sætter sig sammen med deres forældre og bedsteforældre, og musikken spiller lystige opvarmningsnumre. Der er en stemning af forventning og glæde i luften, for om lidt sker det, om lidt går det røde scenetæppe til side, og så begynder magien.

Reklameartikel for Cirkus Arenas – alle holdninger og tanker er mine egne. Jeg er blevet inviteret til at komme ind og se forestillingen søndag d. 11. juni 2017, men jeg har faktisk set forestillingen to gange i forvejen, som jeg selv har betalt for.

Forestillingen i Cirkus Arena

Jeg er i Cirkus Arenas røde og gule telt, som er slået op på cirkuspladsen i Odense. Det er som sagt tredje gang i år, at jeg skal se Arenas forestilling, så mine forventninger er høje – mon forestillingen nu bliver ligeså godt, som de to andre gange? Klarer artisterne deres svære numre? Og hvordan bliver det at opleve Bubber som konferencier i stedet for Motor Mille?

Bubber og dansere i Cirkus Arena

Cirkusmusikken starter, og Bubber kommer ind i manegen sammen med smukke dansere. I hånden har han den store cirkusbog med historien om den lille dreng, der ønskede sig et cirkus, og som danner rammen om årets forestilling.

Trylleshowet med Jidinis går i gang, og snart er der både tryllet hunde og smukke kvinder væk og frem igen til publikums store begejstring.

Jidinis i Cirkus Arena - Live from Denmark

Kris Kremo i Cirkus Arena

Så er det gentleman-jongløren Kris Kremos tur. Kris er jonglør af den gamle skole, med bolde, hatte og cigaræsker.
Det slår mig, at han virker til at være i et særdeles godt humør. Og selvom æskerne på et tidspunkt ikke helt vil, som han vil, så giver det ham nærmest endnu mere gejst og lyst til at give publikum en god oplevelse; noget som vi kvitterer for med store klapsalver.

Jeg sidder og tænker på, at jeg kan virkelig godt lide Kris Kremos humoristiske show. Som publikum mærker man tydeligt hans lyst til at underholde med både sjove påfund og varm humor, samtidig med at han er utrolig seriøs med sit show.

Og det slår mig, at det er det, Arenas artister er så gode til, nemlig til at underholde med en blanding af dejlig humor og dyb professionalisme.

Det er virkeligt dygtige artister, du kan opleve i Cirkus Arenas manege i år, og jeg bliver hurtigt grebet af en nærmest barnlig begejstring over deres kunnen, og over stemningen, børnenes glæde og publikums lange klapsalver.

Klovnen Jimmy Folco i Cirkus Arena

Klovnen Jimmy Folco overrasker alle med pludselig at bryde ind i forestillingen med sin lille marionet-klovn i hånden. Og selvom han hverken har en stor, rød næse eller ansigtet malet med hvid sminke, så er han en storslået klovn, som griber alles hjerter.

Duo Costache i Cirkus Arena

Encho og Oliver og Patrick Berdino i Cirkus Arena

Akrobater er altid et hit i cirkusforestillinger. Og om det er det parret med de vilde løfte- og motorcykelbedrifter, om det er katte-kvinden gyngende i trapezen, Encho – “Den stærke mand” eller de unge Berdino-cirkusprinser, der laver spring, kast og slår kolbøtter til den store guldmedalje, så er det meget gribende og underholdende.

Lyset glitrer i artisternes kostumer og gør dem og deres numre ekstra smukke.

Pierre Marchand i Cirkus Arena - Live from Denmark

Og når man så, ligesom den unge jonglør Pierre Marchand, kan sit nummer så godt, at man kan jonglere med de meget krævende “diabolos” bag om ryggen, flere på én gang og endda i mørke, så kan man som tilskuer kun sidde og være dybt benovet.
Pierre Marchand er en virkelig verdensstjerne, og jeg blev grebet af hans imponerende show allerede første gang, jeg så ham optræde.
I dag leverer han et show, som er det bedste, jeg overhovedet har set ham præstere.

Dyr er altid et hit for børnene i cirkus, og der er da også både elefanter, hunde, heste, dromedarer og lamaer med i showet.

Jeg er blevet en cirkus-fan

I det hele taget må jeg bare sige, at der er en virkelig god energi i cirkusteltet i dag. Artisterne virker ekstra veloplagte, som om de rigtig hygger sig.
Flere af dem giver den ekstra gas med både råb og pift ud til publikum, og det virker meget charmerende.

Stemningen er bedre, og klapsalverne virker større og varer i længere tid, end ved de to foregående forestillinger, jeg har set.

Jeg synes, at det er skønt at se, at der i flere af artisternes shows er forskellige nuancer, små detaljer og nye idéer med, som ikke var med sidst, jeg så dem. Det er, som at artisterne hele tiden udvikler sig og prøver nye ting af, så de kan blive bedre og bedre. Det gør deres præstationer meget personlige, og det er med til at gøre, at hver eneste cirkusforestilling er helt unik – du vil aldrig komme til at se nøjagtigt den samme forestilling to gange.

Lys og dansere i Cirkus Arena

Det er mange år siden, at jeg sidst var i cirkus, men de tre forestillinger jeg har set hos Cirkus Arena i år har gjort, at jeg er i sandhed blevet en cirkus-fan.

Det er så hyggeligt at være her, og det er en fryd at opleve SÅ dygtige artister – jeg er helt målløs over flere af dem.

Bubber vs. Motor Mille som konferencier

I perioden 1. juni – 20. august er det Bubber, der er konferencier på Cirkus Arenas forestillinger, mens det var Motor Mille, der styrede showet fra 23. marts – 31. maj.
Det er dermed første gang, at jeg oplever Bubber som personen, der får lov til at fortælle historien om drengen og cirkusset og til at præsentere cirkusartisterne.

Og er der forskel på de to som konferencier? Ja, selvfølgelig er der det.

Motor Mille havde en fantastisk forbindelse med børnene, der var inde for at se forestillingen – ja, mange af børnene var vist nærmest kommet i cirkus for at opleve Motor Mille.
Hun var iført flotte, farverige kostumer, og hun var både med i et dansenummer og havde sit helt eget gyngenummer.

Motor Mille er en lysende stjerne i cirkusmanegen.
Desværre synes jeg, at hendes lys lidt kommer til at overskygge de andre cirkusartisters.

Bubber og dansere i Cirkus Arena

Bubber er klædt i et mørkt jakkesæt, og han er rolig, men dog begejstret, når han præsenterer artisterne.

Han har et rigtig godt samspil med de forskellige artister, og han fylder ikke ligeså meget i cirkusshowet, som Motor Mille gør. Han flytter fokusset fra sig selv giver det videre til artisterne.

Artisterne kommer simpelthen til at skinne mere, når det er Bubber, der er konferencier. De bliver til dem, man som publikum kommer i cirkus for at se.

Og måske er det det, der får dem til at slappe lidt mere af, end de har gjort i de andre forestillinger, jeg har set? Måske er Bubbers afslappede og lidt tilbageholdende attitude årsagen til, at der i dag er så god energi i teltet, som der er?

Uanset hvad, så kan jeg enormt godt lide, at det er artisterne, der er i fokus. For artisterne hos Cirkus Arena er helt utroligt dygtige – flere af dem er som nævnt tidligere helt i toppen af verdenseliten indenfor deres disciplin – og det synes jeg, de skal have passende anerkendelse for.

De skal ikke stå i skyggen af nogen, men i stedet for være de lysende stjerne i manegen og være dem, publikum husker mange år frem.

Både Motor Mille og Bubber er helt forrygende som konferencier. Jeg vil ikke vælge den ene frem for den anden, for de tilføjer begge to deres shows noget helt særligt og helt personligt, som det kun er dem, der kan.

Det er en magisk oplevelse at gå i cirkus

Pengene til billetterne er bestemt givet godt ud – jeg vil helt sikkert komme igen mange gange i fremtiden, og det håber jeg, at jeg har inspireret dig til også at gøre.

En cirkusforestilling hos Cirkus Arena er på alle måder for både børn og voksne.

Cirkusartisterne og alle, der hjælper til og arbejder her, inspirerer en masse mennesker med deres show. De gør publikum glade og giver dem minder for livet – det er en stor evne at have.

En cirkusforestilling – og ikke mindst en forestilling hos Cirkus Arena – er i sandhed en magisk oplevelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close