Close
Her får du den billigste kaffe i Europa

Her får du den billigste kaffe i Europa

Når vi rejser rundt i verden, så elsker vi at tilbringe en del timer på cafeer og kaffebarer. Her nyder vi dejlig kaffe, slapper af, skriver rejseberetninger og snakker om dagens oplevelser.

På en enkelt dag kan vi sagtens besøge 2, 3 eller 4 forskellige kaffebarer eller caféer, og så kan kaffen godt gå hen og blive en betydelig post blandt udgifterne i vores rejsebudget.

Undervejs på vores rejser har vi opdaget, at prisen på den gode kaffe, espresso, cappucino eller latté ikke altid hænger sammen med det generelle prisniveau i den by, vi besøger. For eksempel betaler vi kun lidt mere end én euro for en espresso på flere caféer i Firenze.

Læs også: 5 skønne caféer og en vinbar i Firenze

Da vi så fornylig kiggede nærmere på undersøgelsen “City Costs Barometer 2018” fra Postoffice.co.uk, opdagede vi, at de blandt andet tjekkede priser på kaffe i 36 kendte europæiske byer. Straks valgte vi at kigge nærmere på tallene, og her er hvad vi fandt ud af:

Prisen på en kop sort kaffe i Europa varierer mellem kr. 12 og kr. 30. Den billigste kaffe får du i Vilnius, Lissabon, Valetta og Paris. Den dyreste kaffe får du i Wien, Stockholm, Reykjavik, København og Oslo. Prisen i København er angivet til kr. 27,67, hvilket jo egentlig passer meget godt.

Du kan få virkelig god kaffe i Europa

Læs også: Skønne kaffebarer, caféer og en bar i Oslo

Her får du en oversigt over alle byerne i undersøgelsen, og hvad en kop kaffe koster i de byer.

Fra kr. 10 til kr. 15:
Vilnius, Lissabon, Valetta, Paris, Dubrovnik, Nice, Barcelona, Madrid og Budapest

Fra kr. 15 til kr. 20:
Krakow, Talinn, Palma (Mallorca), Belfast, Prag, Moskva, Warszawa, Athen, Bruxelles og Dublin

Fra kr. 20 til kr. 25:
London, Amsterdam, Rom, Edinburgh, Lille, München, Riga, Helsinki, Venedig, Geneva, Strasbourg og Berlin

Fra kr. 25 til kr. 30:
Oslo, København, Reykjavik, Stockholm og Wien

Den billigste by står forrest på hver linje i oversigten.

Har vi så tænkt os, at planlægge ferie efter priserne på kaffe?

Nej ikke umiddelbart, men vi synes, at det er utroligt interessant, at prisen på kaffe ikke altid hænger sammen med prisniveauet på rejsemålet generelt.

Det vil være nærliggende at tro, at kaffe kunne gå hen og blive en stor udgift for os, hvis vi for eksempel var i Paris. Men ifølge denne undersøgelse vil det ikke være sådan.
På samme måde er det overraskende, at kaffen i Riga er blandt de dyreste, mens kaffen i de andre baltiske byer, Vilnius og Talinn, er blandt de billigste.

Læs også: Skønne caféer og kaffebarer i Berlin

Uanset hvad, så vil vi blive ved med at opsøge og nyde den gode kaffe undervejs på vores rejser rundt om i verden. God kaffe på en god kaffebar kan altid være med til at gøre en god rejsedag endnu bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close