Close
En smuk tur i København på en dag i marts – en billedserie og forårsfortælling

En smuk tur i København på en dag i marts – en billedserie og forårsfortælling

En tur i København i marts måned er en smuk oplevelse. Det er, som om at byen indbyder dig til at gå stille rundt og se alle sine gamle huse, kanaler og dejlige parker.

Selvom at træernes blade endnu ikke er sprunget ud, så synger solsortene for fuld hals, krokusserne blomstrer og solen skinner varmt og forårsagtigt, så du let bliver forledt til at tro, at du ikke behøver en tyk sweater under jakken og et tørklæde om halsen.

Sådan en dag gik jeg en tur et par timer i København. Det var d. 16. marts, året 2017, og tidspunktet på dagen nærmede sig eftermiddagskaffen.

Foråret gør altid noget smukt ved vores land. Det ligesom at det vækker alfer, feer, statuer og blomster fra vintersøvnen og lægger et eventyrligt slør over byer, marker, skove og strande – i hvert fald på de der første forårsdage, hvor solen endelig kan folde sine spæde stråler ud.

Jeg har lavet en lille billedserie med indtryk fra min tur i København, og jeg håber, at den vil inspirere dig til at gå ud at se dig om i vores hovedstad, som har et hav af skønne kønne steder, som absolut egner sig godt til at blive beundret på en solskinsrig forårsdag.

12 billeder fra min dejlige tur i København

Glyptoteket i København - Live from Denmark

Jeg startede min tur ved Glyptoteket, som er et af de steder i København, jeg holder allermest af at besøge. Og på denne dag i marts stod den store rødstens bygning nærmest og strålede om kap med solen.

Jeg gik ind i parken, der er bagved Glyptoteket, og jeg mærkede straks roen sænke sig over mig.
Det er det, byparker gør ved mig. Giver mig mulighed for at geare ned fra den omkringliggende bys stress og jag; og derfor er jeg vild med at besøge parker i de byer, jeg kommer hen.

Duftsnebolle ved Glyptoteket i København

I parken er der rig mulighed for at finde en bænk og hvile fødderne, mens du nyder synet af de mange forskellige planter. Denne gren vil om et par måneder være fyldt med sødt duftende snebolle-blomster – en af mine absolut favoritter blandt blomstrende buske.

Brug 5-15 minutter i parken ved Glyptoteket, gå rundt og se på de smukke statuer og de mange forårsblomster, der er her, inden du bevæger dig videre ud i byen.

Husk at se detaljerne i din by - her i København

Kig op, når du går rundt i en by, for det er så let at komme til at overse en hel mængde smukke perler, hvis du går med næsen i et kort, i din mobil eller bare kun kigger ned på dine fødder.
Stop op ved statuer, og se de fine detaljer, som ofte gemmer sig et stykke oppe ad husmurerne, og som kun bliver opdaget af nysgerrige blikke.

Enhver by gemmer på et hav af diskret placeret udsmykning, som travle mennesker nærmest aldrig får at se, for vi – tja – er for travle til at lægge mærke til det.

Så, giv dig god tid til at gå en forårstur, hvor du stopper op og lægger mærke til detaljerne, som bare venter på, at du skal få øje på dem.

Marmorbroen ved Christiansborg i København - du kan se den på en forårstur i Købanhavn

Åh, hvor er Københavns kanaler dog fine, og når de løber under broer som denne, Marmorbroen ved Christiansborg, så er det jo lige til et eventyr.

Bådene ligger klar til at blive sejlet solnedgangsture i – og hov, er det ikke et billede af Bodil, Lille Pers elefant, der ligger der i den lysebrune båd?

Christiansborg Slot er altid et smukt bekendtskab, også selvom jeg ikke ligeså altid er enig i de beslutninger, der bliver truffet derinde; men det er jo politikernes og ikke slottets skyld, så hvorfor ikke nyde de smukke, historiske bygninger for det, de er? Et kønt stykke danmarkshistorie.

Amagertorv og Storkespringvandet

Amagertorv med storkespringvandet er en af Københavns smukkeste pladser med sine mange, gamle huse i forskellige farver og arkitektoniske stilarter.

Men fordi Amagertorv også er et knudepunkt, hvor byens største gågader mødes, og hvor det ikoniske storkespringvand står med sine tre stygge storke – som hverken er stygge eller storke, men tre smukke hejrer (som dog er en storkefugl … ) – har en fremtrædende placering midt på pladsen, så er det de færreste, der rent faktisk stopper op og kigger på huse, når de står her.

Men det gjorde jeg.

Smukke huse ved Amager Torv i København

Detaljer fra Amager Torv i København

Modlys ved Købmagergade

Modlys i Løvstræde, en sidegade til Købmagergade, gav et dejligt motiv, så det måtte jeg forevige.

Nogle gange er det også sådan, at når lyset falder på en anden måde, end det sædvanlige dagslys, så er der andre sider af motivet, man lægger mærke til, end man plejer. Og det synes jeg er spændende!

Rosenborg Slot og Kongens Have i på min tur i København

Kongens Have ved Rosenborg Slot – to af mine absolut favoritoplevelser, når jeg er på tur i København; og det uanset tidspunktet på året.

Kongens Have er sådan en fin park med alle sine træer, buske og blomster, med de mange “kig” til slottet og så de mange betagende statuer og skulpturer, der stolt knejsende eller siddende lader sig beskue af havens eller parkens utallige besøgende. Dog skal man gå på jagt efter enkelte skulpturer, der har det med at gemme sig i havens grønne løv, så her er det også med at have øjnene med sig.

Herkules Pavillonen i Kongens Have

Men i Kongens Have er der også andre smukke bygninger end Rosenborg Slot. For eksempel kom jeg fordi kongens gamle lysthus, Herkules Pavillonen, der ligger forenden af rækken af træer med det poetiske navn Kavalergangen.

Herkules Pavillonen er bestemt nogle minutters beskuen værd, og endelig kan du fornøje dig med en kongelig kop kaffe med en kage til, da der er indrettet café i den historiske bygning.
Og det er da heller ikke så tosset med en sådan afslutning på en dejlig tur i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close