Close
Endelig skal jeg på Wembley i London

Endelig skal jeg på Wembley i London

Reklameartikel for fodboldrejse.nu – alle holdninger og tanker er vores egne
Året er 1983, og jeg ved alt om holdene i den engelske 1. division (som den bedste fodboldliga i England hed dengang). Blandt mine favoritklubber er Tottenham, der har spillere med navne som Glen Hoddle, Osvaldo Ardiles og Ricardo Villa. Jeg drømte om at se en kamp med dem live, og jeg drømte om at opleve det mest ikonisk af alle stadions i England, Wembley. Nu, 35 år senere, kommer begge drømme til at gå i opfyldelse – og det på én gang.

Året er nu 2018, og jeg sidder og snakker med en ven, som jeg har kendt siden firserne, hvor vi begge to elskede fodbold. Vi sad ofte klistret til skærmen og så Sportslørdag med Tommy Troelsen og fodbold fra den bedste engelske fodboldrække.

Min ven og jeg har været på ferie sammen nogle gange siden drengeårene, men vi har aldrig været på fodboldrejse sammen. Vi snakker igen om at tage på en herretur, bare os, og vi snakker om forskellige ferietyper. Måske en vandreferie i Spanien? Måske en storbyferie i Frankrig? Eller måske en fodboldtur i England?

Langsomt vinder fodboldturen frem i vores samtale, men hvor skal rejsen gå hen?
Vi overvejer at tage over at se en kamp i en de lavere engelske rækker for ligesom at mærke noget af den ”ægte” engelske fodboldstemning. Men så kommer samtalen til at handle om Tottenham, som i år spiller på Wembley Stadium, der er et legendarisk stadion.

Det ikoniske og legendariske stadion

Wembley er nemlig et legendarisk og ikonisk stadion, og jeg har utallige gange siddet og set den engelske pokalfinale på fjernsynet, der altid bliver spillet her.

Godt nok blev det gamle Wembley revet ned i år 2000. Men det er, som om at en del af magien stadig ved stadionet stadig er der.

Jeg mindes de mange vindere, som jeg har set tage de 39 trin op til den kongelige loge og modtage pokalen efter en vundet finale, og jeg mindes de gange, hvor mine favoritter har været i tabernes rolle. En pokalsejr på Wembley er noget helt specielt – og et nederlag er ligesom endnu mere bittert.

Men det er ikke en pokalfinale, at vi vælger at tage over at se, vi skal over at se en af Tottenhams kampe. Tottenhams eget stadion, White Hart Lane, er ved at blive ombygget, og derfor spiller de alle deres hjemmekampe på Wembley i denne sæson.

Gode, gamle Tottenham

Der er også sket utroligt meget med Tottenham siden jeg så dem i 1983.

Tottenham er gennem de senere år blevet en klub, som man kan regne med oppe i toppen af ligaen, og i år har de også klaret sig godt i Champions League.

I øjeblikket er profilerne spillere som Dele Ali, Hugo Lloris, Harry Kane og ikke mindst danske Christian Eriksen. Det er gode tider for Tottenham, som har beholdt profilerne i klubben gennem nogle år.

Min kammerat og jeg bliver hurtigt enige om, at Tottenham er et godt valg. Vi får mulighed for at se Christian Eriksen live, og vi kommer på Wembley.
En bonus er, at billetterne til Tottenhams kampe er billigere i år, da de har svært ved at sælge alle billetterne på Wembley.

Vi vælger at se Tottenhams kamp mod Huddersfield. En kamp, som Tottenham har en god chance for at vinde, og chancen for også at se nogle af de i alt tre danske spillere på Huddersfields hold.

Hvordan kommer du også afsted på en fodboldrejse?

Når du skal afsted på en fodboldrejse, har du som udgangspunkt to forskellige muligheder: Du kan arrangere rejsen selv, eller du kan købe en pakkerejse, hvor både fly, hotel og fodboldbillet er inkluderet i prisen.

Hvis du køber en pakkerejse ved et dansk bureau, så er du dækket af Rejsegarantifonden. Arranger du rejsen selv, eller køber du en rejse ved et udenlandsk rejsebureau, så har du selv risikoen, hvis rejsebureauet går konkurs.

Uanset, hvad du vælger at gøre, så er det en god idé at sammenligne priserne. Og her er der nogle forskellige hjemmesider, som er gode at bruge.

Du kan sammenligne priser på flybilletter og hoteller på Travelmarket.dk.

Men hvad hvis du vil sammenligne priser på både billetter til kampen alene og på pakkerejser, hvor fodboldbilletten er inkluderet, hvad gør du så?
Prøv at tjekke hjemmesiden Fodboldrejse.nu , der sammenligner priser på fodboldrejser. Indtast det hold, som du vil se, så får du en oversigt over priser til deres kommende kampe fra forskellige firmaer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close