Close
Jeg indrømmer: Jeg er blevet en flashpacker

Jeg indrømmer: Jeg er blevet en flashpacker

Efter at jeg i mange år har rejst som klassisk backpacker og altid har fokuseret på at rejse billigst muligt, må jeg erkende, at tingene har ændret sig. Jeg indrømmer: Jeg er blevet lidt af en flashpacker.

For dem, der ikke kender termen flashpacker, så er definitionen følgende:

Flashpacker
– en rygsæksrejsende, der rejser efter de traditionelle backpacker-værdier tilsat komfort, mere stil, den nyeste teknologi, men som stadig fastholder, at opdagelse og nye eventyr er yderst vigtigt.

Blandt dem, som betragter sig selv som ægte backpackere, er det lidt et skældsord at blive kaldt for flashpacker, da man forbryder sig mod nogle af grundværdierne i det at være backpacker.

En af de mest grundlæggende værdier i backpacker-begrebet er, at man rejser i længst mulig tid ved brug af færrest mulige penge. Det betyder, at man ofte forsøger, at rejse efter retningslinier, som de nedenstående:

Overnat altid på de billigste hoteller og hostels
Jeg bor ikke længere altid på de billigste hoteller. Jeg har prøvet at dele seng med bedbugs, sovet i sovesale med 19 andre snorkende mænd og sovet på en sivmadras på et betongulv. Det gør jeg ikke længere.
Mit fokus er stadig, at pengene skal bruges på oplevelser frem for på overnatning, men man skal også sove godt, så man er udhvilet til dagens nye eventyr.

Saren Indah hotellet i Ubud på Bali - et fantastisk hotel for en flashpacker

Rejs altid med lokal transport, fordi det er billigst
Det kan godt være, at det er et rent eventyr at sidde 10 timer på et træsæde i en lokal bus, men det er ikke længere mig. Jeg må nok indrømme, at jeg mere er til en bus med klimaanlæg eller måske en lokal flyvetur i stedet. Jeg holder dog stadig meget af lange transportture med både tog og bus – det er nemlig en fantastisk mulighed for at studere landskabet og personerne, som man passerer på vejen og på den måde stille og roligt danne sig et billede af det land, som man rejser i. Det er slow travel på bedste vis.

Vent gerne lang tid i lufthavnen, hvis du på den måde kan rejse billigere
12 timer i endnu en lufthavn for at spare kr. 400,- siger jeg nej tak til. Jeg tager gerne en mellemlanding eller to med, når jeg skal af sted, men at vente i rigtig mange timer, det er ikke vildt lokkende. Så vil jeg hellere bruge de 8 eller 10 timer, jeg sparer på en anelse dyrere flybillet, på mit rejsemål eller komme udhvilet hjem.

Opleve mest muligt hele tiden
Som yngre backpacker var det altid mit mål at se mest muligt på rejsen. Hvert minut skulle bruges på at udforske, undersøge og opleve verden. Og på den måde fik jeg set rigtigt meget på rigtigt mange forskellige rejsemål.
I dag har jeg ændret stil, og jeg fordyber mig nu mere i de enkelte rejsemål og i enkelte seværdigheder. En stor fordel ved dette er, at når jeg genbesøger tidligere besøgte rejsemål, så får jeg set dem på en helt ny måde.

Lad mobil, pc og tablet blive hjemme
Igennem mange år insisterede jeg på at lade min mobil blive hjemme og på den måde afskære mig selv fra hele tiden at være i potentiel kontakt med Danmark. Dette tiltrækker mig egentligt stadig, men som rejseblogger har jeg ofte brug for at være online. Derfor har jeg både mobil, PC og nogle gange også tablet med på mine rejser.

Spis altid den lokale, billige mad – typisk gademad
Lige netop på dette punkt, har jeg ikke ændret mig. Jeg spiser gademad så tit som muligt. Og det gør jeg ikke kun, fordi det er billigt. Jeg synes faktisk også, at gademad oftere er mere lækkert, end den mad man kan købe på restauranter.

Fantastisk gademad i Hanoi

Gademaden er altid frisk og veltilberedt, hvilket man bestemt ikke altid kan sige om restaurantmad. Desuden så er mine oplevelser, at jeg er blevet syg efter at have spist på dyrere restauranter i udlandet, mens jeg aldrig er blevet syg efter at have spist gademad.

Hvorfor er jeg så blevet flashpacker?
Jeg tror, at der ligger flere faktorer bag. Den lange rejse er for mit vedkommende blevet erstattet af flere kortere rejser, hvor de længste er på cirka en måneds varighed og de korte kun varer et par dage. Derfor gælder det om, at få flest mulige oplevelser ud af den korte tid jeg er af sted.

Desuden må jeg nok også indrømme, at jeg godt kan lide, at have lidt mere komfort på rejsen. Jeg skal jo tilbage på arbejde, og rejsen skal derfor have plads til både store oplevelser og tid til afslapning.

Kan man være backpacker og flashpacker på samme tid?
Livet som flashpacker er faktisk ikke meget anderledes, end livet som backpacker . Grundlæggende værdier, såsom at rejse med åbent sind, vise respekt for lokalbefolkningen og have eventyrlyst kan man lægge i begge rejseformer. Disse værdier er efter min mening de vigtigste, når man rejser rundt i verden.

Inderst inde i mit hjerte lever den gamle klassiske backpacker stadig. Ved siden af den gamle backpacker står den nye flashpacker, som kræver lidt mere komfort. Hver gang der skal tages et valg på rejsen lytter jeg til begge og tager den beslutning, som virker bedst i det enkelte tilfælde.

Så ja – man kan godt være backpacker og flashpacker på samme tid eller i hvert fald skifte lidt mellem dem undervejs på rejsen – og jeg kunne i øvrigt aldrig drømme om at købe en trolley :-).

1 comment

  1. Bra förklaring av ett bra ord. Jag är definitivt också en flashpacker 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close