Close
9 billeder, der giver dig lyst til at rejse til Kairo

9 billeder, der giver dig lyst til at rejse til Kairo

De seneste års historier fra den egyptiske hovedstad, Kairo, har været præget af vold og død, og derfor er det sådan, at når de fleste tænker på Kairo, så tænker de på undertrykkelse af demokrati og uroligheder på Tahrir-pladsen. Selvom der kun er få, der overvejer rejser til Kairo lige nu, så vil jeg gerne vise jer nogle indtryk fra en by, som efter min mening byder fantastisk mange dejlige seværdigheder i absolut verdensklasse.

Pyramiderne er fantastiske
Jeg synes, at pyramiderne i Giza ved Kairo helt enkelt er fuldstændigt fantastiske. At stå ansigt til ansigt med disse kolossale bygninger fra oldtiden er nok det mest imponerende, at jeg nogensinde har oplevet, og jeg glæder mig allerede til mit næste besøg. Og selvfølgelig er pyramiderne de største oplevelser i Kairo, så gå ikke glip af dem.</br >

Tahrir-pladsen -oplevelser i Kairo
Et dagligdags øjebliksbillede fra Tahrir-pladsen – Kairos altid bankende hjerte, i øjeblikket med indslag af demonstrationer og gadekampe, men oftest et yndet samlingssted for byens indbyggere og besøgende, hvor man samles på caféerne, ryger vandpibe og diskuterer livets gang.</br >

Det Egyptiske Museum - oplevelser i Kairo
Egyptens faraoniske storhedstid er fyldt med farver, intriger, spændende historier og kendte historiske skikkelser. Og derfor skal du selvfølgelig tage på museumsbesøg, når du er i Kairo. I dag kan du både opleve Det Egyptiske Museum, som ligger på Tahrir-pladsen (hvor dette billede er fra), og Grand Egyptian Museum, som du kan finde i Giza et lille stykke fra pyramiderne.

Khan el Khalili - oplevelser i Kairo
Der er bazar-områder, og så er der den gamle bazaar i Kairo: Khan el Khalili. Khan el Khalili er et helt fantastisk marked, hvor alle dine sanser virkelig kommer i brug. Orientialske krydderier vil udfordre din lugtesans, farverige klædedragter fanger dit syn,og de mange handlende udfordrer dit mådehold og forsøger at få dig til at købe deres varer. Der er kanel, nelliker og peber i luften, højrøstede sælgere råber i munden på hinanden, og dadlernes sødme fylder din mund. Khan el Khalili er virkelig en af de sjoveste oplevelser i Kairo.

På udflugt i De Dødes By - oplevelser i Kairo
Da jeg første gang hørte om De Dødes by i Kairo, rejste mine nakkehår sig en smule. Navnet “De Dødes By” fik mig til at tænke på uhygge, genfærd og den ubehagelige død, som venter os alle. De Dødes By er et meget fattigt område af Kairo, hvor flere hundredtusindvis af mausoleer er opført. Befolkningen bor blandt de dødes grave i de utallige gamle bygninger, hvoraf nogen stadig er smukke og storslåede, mens andre nærmest er slidte jordhuler.
Vores taxachauffører advarede os om at tage derud, men vi tog vores forholdsregler (for eksempel at låse bildøren, mens vi kørte igennem området, og ikke tage vores kamera frem, når vi gik på gaden) og så viste det sig jo, at det var det et fantastisk område besøge. Og med den gode chauffør, der var vores guide, var vi rundt og se nogle af de flotte moskeer, der ligger i De Dødes By i Kairo.

Pyramiderne og Kairo - oplevelser i kairo
Det er lidt, ligesom om at man aldrig kan komme helt væk fra pyramiderne i Kairo. Eller måske opsøgte jeg bare steder, hvor jeg hele tiden kunne komme til at se på de vidundere, som jeg holder så meget af og er så imponeret over. Og de er bare så smukke set oppe fra citadellet i solnedgangen over Kairo.

Koptisk Kairo - oplevelser i Kairo
Koptisk Kairo – den kristne bydel i Kairo. Den koptiske del af Kairo har en meget gammel historie, og legenden lyder, at Jesus som barn tilbragte 3 uger her i den periode, hvor han og hans familie var flygtet til Egypten. De skulle have opholdt sig på det sted, hvor kirken Abu Sarga i dag ligger.
Kirken på billedet er den store, smukke Skt. Georg-kirke, som er bygget (senest) i det 9. århundrede.

Gadestemning i koptisk Kairo - oplevelser i Kairo
Der er en meget hyggelig stemning i de smalle gader i koptisk Kairo. Når der afholdes festivaler, eller der er religiøse højtider, pyntes her op med guirlander og farvestrålende og gyldent pynt. Til dagligt er her meget afslappet at være, og du kan sagtens bruge mange timer i denne bydel i Kairo.

Mand ved Memphis - oplevelser i Kairo
Syd for Kairo finder du en af Egyptens gamle hovedstæder: Memphis. Memphis er nemt at besøge, når du er på rejse til Kairo, og at tage en taxa til Memphis og til den meget gamle trinpyramide, der ligger tæt der ved, er et rigtig godt bud på et par timer med spændende oplevelser.
På vores besøg fangede vi denne herre, som tager sig en tilsyneladende tiltrængt cigaret lige foran næsen på en gammel egyptisk statue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close