Close
Lokal mad i Hadsund

Lokal mad i Hadsund

Der ligger flere glimrende gårdbutikker i nærheden af Hadsund. Jeg besøgte nogle af dem, da jeg var på tur i Hadsund i september 2015.

Når jeg er ude på ture rundt om i Danmark, spiser jeg så lokalt (og helst også så økologisk) som overhovedet muligt.
Derfor tager jeg ud til gårdbutikker, som jeg har finder, mens jeg går eller kører rundt i området, eller som jeg finder på Dit landkøb, hvor man kan finde et kort over mange af Danmarks gårdbutikker.

Jeg havde udset mig en frugtplantage, Frugthaven, hvor ejerne selv laver most og andre lækkerier med deres æbler og pærer. Her købte jeg en flaske dejlig most.

Æblemost fra gårdbutikken Frugthaven - Live from Denmark

Men det går jo ikke uden mad også, så jeg kørte et smut til byen Arden, hvor Arden Frugt & Grønt har til huse.

Her har de et stort udvalg af frugt og grøntsager, kød, oste og alt muligt andet – heldigvis også økologiske varer. Så jeg købte et par rødbeder, kartofler, radisser og en pølse.

Gårdbutikken Arden Frugt og Grønt - Live from Denmark

På vejen til Arden var jeg kørt forbi en gård med et “Økologisk æg”-skilt udenfor, og her måtte jeg helt sikkert ind og købe mig et æg til næstedags morgenmad.
Det var en rigtig fin oplevelse at finde gården og gå lidt rundt og se på hønsene, som stortrivedes i deres store, grønne indhegning.

Gårdbutikken Arden Frugt og Grønt - Live from Denmark

Tilbage på vandrerhjemmet i Hadsund gik jeg i køkkenet og tilberedte et herligt måltid med grøntsagerne og pølsen. Jeg havde tidligere på dagen plukket et vildt æble, som jeg bagte i ovnen med muscovadosukker.

Mad fra gårdbutikker ved Hadsund - Live from Denmark

Så var der serveret! Lækker mad med råvarer fra gårdbutikker ved Hadsund – meget mere lokalt kan det næsten ikke blive.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close