Når rejsen skal gøres mest mulig bæredygtig, er det oplagt allerede at forberede dig hjemmefra.
En del af den gode forberedelse er, at du lægger det rigtige miljøvenlige udstyr ned i din rejsetaske.
Medbring dit eget shoppingnet eller lignende
En af de værste trusler mod klimaet verden over er det overdrevne forbrug af plastiskposer. Plastikposer udleveres overalt, bliver typisk brugt én gang, hvorefter de bliver smidt ud.
Ofte ender poserne desværre i naturen eller i havet, ofte som bittesmå stykker mikroplastik.
Ved at du tager dit eget shoppingnet med – og ved at du siger NEJ TAK TIL PLASTIKPOSER – så hjælper du miljøet på de steder, som du besøger på din rejse.
Medbring din egen vandflaske
Det er også en virkelig god idé, at du har en vandflaske med i din taske og på rejsen.
Ved at tage din egen vandflaske med, hjælper du både miljøet og kommer til at spare penge på dine rejser.
Når du rejser i Europa, kan du drikke vandet i langt de fleste lande, så der er ingen grund til at købe plastikflaske efter plastikflaske og smide dem væk, når du har tømt dem.
Medbring i stedet din egen vandflaske, og fyld den med vand fra vandhanen hver morgen eller undervejs i løbet af dagen. På denne måde sparer du både penge og hjælper miljøet.
Her er en guide, hvor du kan se, hvor du kan og ikke kan drikke vandhanevand i Europa: A EUROPEAN TRAVELLER’S GUIDE TO DRINKING WATER [INFOGRAPHIC]
Medbring en grøn toilettaske
Her er ikke tale om farven på din toilettaske, jeg taler om, men om, hvad du fylder toilettasken med.
Vi har blandt andet investeret i miljøvenlige tandbørster og økologisk tandpasta uden mikroplastik (de der små stykker plastik, der ender i havet og i vores vandløb).
Der er også en god idé at købe miljøvenlig shampoo og bodyshampoo inden afrejse og bruge det undervejs. Shampooen på hoteller er sjældent lavet under miljøvenlige forhold, og de er ofte fyldt med parfume, mikroplastik og andre kedelige ting og sager.
Fyld gerne din shampoo over i mindre og mere rejsevenlige beholdere på maks. 100 ml. På denne måde får du ikke problemer med for meget væske på flyet, og når flasken er tom, kan du smide den ud allerede hjemme i Danmark, hvor vi sorterer og genbruger en stor del af vores affald, og ikke et sted i udlandet.
Køb desuden også gerne en god solcreme hjemmefra, så du kan være sikker på at få en, der er miljøvenlig (gå desuden først ud og bad i havet, når solcremen er helt tør (tager ca. 30 minutter fra påførsel), for ofte udskiller den våde solcreme olie og lign, som forurener havvandet omkring dig, mens den tørre creme ikke gør).
Få fat på en soldrevet oplader
Hvis du alligevel nyder solen på dine rejser, hvorfor så ikke bruge muligheden for at få opladt din mobil og dit kamera med solens stråler?
Ved at investere i en lille solcelle-oplader sparer du en på strømmen på dit rejsemål, og du bruger i stedet den dejlige rene strøm fra solen.
En anden fordel ved at have en solcelle-oplader med er, at du kan få ekstra strøm overalt på rejsen. Også midt ude på jungletrekket eller på vej op af et øde bjerg.
Pak mindre = mindre co2 forbrug
Afslutningsvis har jeg et lille råd til dig vedrørende forbruget af co2 på din flyvetur.
Lige så snart du sætter dig op i en flyvemaskine, vælger du at blive til en miljøsynder. For det at flyve producerer utroligt meget co2.
Men du kan faktisk begrænse dit forbrug af co2 ved at mindst mulig bagage med – jo mindre vægt et fly bærer på, jo mindre brændstof bruger det.
Vi rejser altid kun med én lille rygsæk hver, og oftest tager vi den med som håndbagage.
Mindre vægt er naturligvis også ligmed mindre forbrug af brændstof, når du er med bil, bus og tog.
Hvis du har andre miljøvenlige råd til rejsetasken, vil vi gerne høre fra dig. Skriv dem i kommentarfeltet nedenfor.
På forhånd mange tak :0)