Close

Velkommen til Kuffert og kompas. Jeg er en nysgerrig og passioneret dansk rejseblogger, som gerne vil inspirere dig til at få lyst og mod til at rejse og tage på ture, både ud i verden og i Danmark, på dine egne præmisser.

Rejsebloggen for dig, der gerne vil rejse mere – og gerne vil have tips og idéer til, hvordan du gør

Ligesom mange andre danskere rejser jeg rigtig meget, og jeg har gjort det i mange år. Det kan sagtens snige sig op på 5-6 rejser ud i verden for mit vedkommende pr. år, foruden de mange ture, jeg er på rundt i Danmark.
Derfor har jeg lært kunsten at rejse.

* For dig, der er rejse-nybegynder
Men det være svært at finde ud af det med “at rejse”, hvis du ikke har prøvet det før.
Så hvordan gør du, hvis du gerne vil ud at rejse, men ikke har prøvet det før?
Under Rejsetips i menuen finder du punkterne Planlægning, På rejsen og Billeder, der giver dig lyst til at rejse til …, som er god inspiration for dig.

* For dig, der er en mere erfaren rejsende, men som gerne vil prøve noget nyt
Det kan også virke skræmmende at tage nye steder hen eller i det hele taget at give dig i kast med noget nyt. Derfor ender du ofte med at gøre det, du plejer.
Hvordan får du modet og idéerne til at prøve noget andet?
Menupunktet Bliv inspireret er et godt sted for dig at gå hen.

* For dig, der gerne vil have en dejligt afslappende ferie – måske er du stresset
Endelig er Kuffert og kompas også en rejseblog for dig, som gerne vil komme hjem med ny energi og dejlige ferieoplevelser i kufferten – hvilket faktisk godt kan være svært at få. Måske er du stresset, måske vil du bare gerne have en ferie i fred og ro.
For dig er menupunktet Slow travel lige sagen.

* For dig, der gerne vil inspireres til at opleve Danmark – også i hverdagen
Endelig stiller jeg også skarpt på ture i Danmark, her på min rejseblog, Kuffert og kompas. For Danmark er et skønt sted at opleve, både når du har ferie og i hverdagen.

Danmark er jo lige der, lige udenfor din hoveddør, og vores land er fyldt med gode oplevelser, oversete steder, smukke historier, fint byliv og afslappende ro.
Hvis det lyder, som det, du har brug for, så er det menupunktet Oplev Danmark du skal undersøge nærmere.

* For dig, der gerne vil læse nogle mere poetiske tekster om verden og rejselivet
Endelig er der punktet Rejsepoesi, hvor jeg deler nogle af mine små historier, fortællinger og poesier – skønlitterære tekster, der fortæller noget om verden og om tanker, jeg gør mig, mens jeg rejser.

Det er de spørgsmål og problemstillinger, jeg gerne vil hjælpe dig med at besvare her på rejsebloggen Kuffert og kompas.

Om mig, rejseblogger Maria Erica Jensen

Maria Erica Jensen i Skt. Petersborg

Bag rejselivstilsbloggen Kuffert og kompas står jeg, Maria Erica Jensen – rejseblogger, forfatter, copywriter og verdensrejsende historiefortæller.

Mine største glæder og passioner er at rejse og skrive, hvilket jeg har rig mulighed for at udleve på rejselivstilsbloggen Kuffert og kompas.

For mig er rejser mere end den periode, hvor jeg er ude i verden eller på tur i Danmark.
At være rejsende er en livsstil for mig.

Når jeg rejser, bliver jeg inspireret og lærer meget mere om livet, om samfundsforhold, kultur, mad, religion, om andre mennesker og ikke mindst om mig selv, end jeg gør ved noget andet.

Mine rejser stopper ikke, når jeg kommer hjem. De lever videre i mit liv i den mad, jeg laver, bøger jeg køber i udlandet, tøj (det meste af mit tøj køber jeg på rejser), souvenirs udstillet rundt om i mit hjem, i mit forfatter-arbejde og i job som rejseskribent, samt i mit sind.

Jeg er desuden selvstændig med egen copywriter- og tekstvirksomhed (se mere om min virksomhed her), og så er jeg fast skribent for rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk.

Min faste gæsterejseblogger, Kenneth Karl Nielsen

Kenneth Karl Nielsen drikker kaffe i Moskva

Heldigvis rejser jeg oftest sammen med min mand, Kenneth Karl Nielsen.

Kenneth skriver indimellem indlæg til Kuffert og Kompas, og han dukker ofte op på billederne på Kuffert og kompas’ Instagram-profil.

Kenneth har rejst verden tynd med sin rygsæk, og han stiftede tidligere Danmarks største backpacker site, Backpacker Planet, sammen med to kammerater. Backpacker Planet blev solgt videre i 2020.

Han er desuden ekspert i online marketing og søgemaskineoptimering hos Travelmarket.dk.

Og så er Kenneth min største rejseinspiration.

Close