Close
På forlænget weekend i ukendt by

På forlænget weekend i ukendt by

Vi skal på forlænget weekend i den polske by Poznan. Vi ved intet om byen på forhånd, og vi har ikke tænkt os at læse eller undersøge noget om byen, før vi står midt i den. På den måde kan vi lade Poznan præsentere sig selv for os, vise os sine dejlige steder, og vi kommer ikke til at stresse rundt for at opleve ALTING, da vi ingen planer har. Sådan kan vi godt lide at rejse.

Forleden dag blev jeg spurgt af en af mine kontorfællesskabs-venner, hvad en forlænget weekend i Poznan dog kunne byde på.
Vi spiste frokost ude i solen og snakkede om ferier, og straks begyndte jeg at plapre løs om den storslåede polske natur, grønne parker og den umådeligt lækre mad. Men bortset fra erfaringer fra mine tidligere rejser i Polen og Østeuropa, så har jeg ingen anelse om, hvad Poznan er for en by.

Til gengæld glæder jeg mig virkelig meget til at finde ud af det.

Fødder på rejse i Madrid

Det der med at rejse til ukendte rejsemål

Det med at rejse ud uden at vide noget om det sted, vi kommer hen, er faktisk noget, vi har gjort i mange år.

For eksempel så har vi nogle gange valgt feriedestinationer ud fra hvor lidt, vi kender til landet. Sådan lidt: Jo mere ukendt, jo bedre.

Vi synes, at det er spændende og utroligt givende bare at dykke ned i de oplevelser, der opstår hen ad vejen. Og når vi kommer til et land, vi ikke har nogen (eller særligt oplyste) antagelser om på forhånd, så er det lidt som at opleve stedet på samme måde, som børn gør det.

Alt er nyt og interessant. Tanken om, at der kan gemme sig et slot, en park eller en lille, lækker café bag næste gadehjørne, er fascinerende.
Det bliver som at gå på skattejagt, når vi udforsker en by (ja, og et land), helt uden planer og viden.

“Jamen, kan I så ikke risikere at gå glip af de største seværdigheder?”

Jo, det kan vi sagtens, men det gør os ikke noget. Så får vi oplevet så meget andet.

Vi rejser ikke for at se attraktioner, vi rejser for at opleve verden.

Vi rejser for at smage lokal mad, vin og kaffe. For at høre forskellige sprog. For at se på mennesker, bygninger, kunst, bjerge, skønhed og forfald. For at mærke på silkeblødt, kulørt stof, på tusind år gamle stenkirker, på svampet brød og en varm træbænk. For at dufte krydderier i luften, den gamle mands pibe, jasminer og den tunge lugt i mørke gyder.

Og får vi ikke set en bys højeste tårn, største torv, grønneste park eller mest moderne museum, så gør vi det nok næste gang, vi er der.

Rejser og kaffe

Vores forlængede weekend i Poznan

Ja, vi har som sagt ingen planer for vores forlængede weekend i Poznan, men selvfølgelig skal vi spise dejlig mad, drikke god kaffe, sidde på en bænk i en park og nyde livet.

Vi skal sove længe og hygge over hotelmorgenmaden. Vi skal gå ture og glæde os over de gallerier, grønne åndehuller, street art, sjove butikker og markeder, vi går forbi.

Vi skal helt sikkert ind i en kirke eller to og bruge tid på at finde ro.

Vi skal kigge i polske bøger og blive fornøjede over, hvor lidt vi kan forstå (og måske netop derfor køber jeg, Maria, en lille polsk digtsamling eller roman med hjem).

Og så skal vi overraskes af alt det, vi på forhånd ikke ved noget om, men som vi kommer til at opleve.

Åh, det bliver dejligt med sådan en forlænget weekendtur i Poznan – den (indtil denne weekend) for os ukendte by.

Billederne i denne artikel er selvfølgelig ikke fra Poznan, men: Topbilledet er taget i Göteborg, Sverige (læs i øvrigt vores artikel En afslappende weekendtur i Gøteborg er god for sjælen her), 1. artikelbillede taget i Botanisk Have i Madrid og 2. artikelbillede er taget på en kaffebar også i Madrid 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close