Close
Pause ved Tempelhof – en af Berlins grønne oaser

Pause ved Tempelhof – en af Berlins grønne oaser

Det tidligere lufthavnsområde Tempelhof i den sydligste del af det centrale Berlin er i dag et herligt parkområde. Her er masser af plads og højt til himlen. Hop på U-bahnen og tag ud i det grønne; det gjorde jeg på en dejlig forårsdag.

Lærken synger sin forårssang af fuld hals under det lette skylag, som delvist dækker for solen, nu lidt over middag denne dag sidst i marts måned.
I de kommende måneder skal man som besøgende passe særligt på og holde sig fra de små de reder med sanglærkeæg, når man færdes her.

Sanglærkerne yngler på området ved Tempelhof-parken i Berlin

Grønne planter i Berlin

Jeg har slået mig ned med kuglepen og notesbog et sted i nærheden af den gamle lufthavnsternimal ved den nedlagte Tempelhof lufthavn.

På sådan en lun forårssøndag har en hel del lokale berlinere og en sjat af byens besøgende taget turen ud i det grønne – måske med det lokale U-bahn-tog (ligesom jeg), med bussen eller på gåben (det gjorde jeg sidste år) – for at hygge, lave fysiske aktiviteter eller bare for at få en pause fra byens til tider hastige, larmende liv.

God plads og skøn grønhed

På området bag den gamle terminalbygning ved Tempelhof kan du stå på dine medbragte rulleskøjter på de tidligere landingsbaner. Du kan også cykle, løbe en tur eller lufte både hunden og de bare arme, så snart vejret er til det.
Når sommeren kommer om en måned eller to, er der mange, der tager deres grill eller en picnickurv med og inviterer familie og venner på timer med hyggeligt samværd.

Cykler og rulleskøjter ved Tempelhof-parken i Berlin

Mens jeg sidder her på græsset, kan jeg se børn, der flyver med farverige drager – nogle drager er hjemmebyggede andre er købte.
En aerobicklub har udendørstræning, et par spiller badminton med billige kioskketsjere.
En hund har punkteret sin plastikfodbold men fjoller alligevel rundt med den i munden.
Nogle køber kaffe hos den lille to-go-kaffevogn (læs også mine tips til gode kaffebarer i Berlin her: Skønne caféer og kaffebarer i Berlin ).

Lærken skråler videre over mit hoved, og jeg sidder her mellem græs og andet fritvoksende grønt.
Her er det rart og afslappende, og jeg inspireres til at skrive en lille tekst om Tempelhof-parken i Berlin.

Besøg selv Tempelhof-parken

En tur til Tempelhof er helt oplagt, når du er i Berlin og gerne vil ud at have luft, lys, plads og afslapning eller for at løbe en tur.

Tag en bog, en frisbee, en sandwich og et tæppe med i din taske, så er du sikker på at få nogle gode timer lidt væk fra Berlins myldrende centrum.

Kort over parken ved Tempelhof

Hvis du gerne vil gå til parken fra det centrale Berlin (fx Brandenburger Tor), skal du regne med en god tur på cirka 1 time og et kvarter.

Hvis du hellere vil tage et af lokaltogene herud, skal du med S-bahnen (den linje, der kører i en cirkel rundt i byen, og som har nummer 41 og 42 alt afhængigt af, hvilken vej rundt i cirkelen den kører) til stationen Tempelhof. Du kan også tage med U-bahnlinje nr. 6 (der er markeret med lilla farve på togstationernes vejviserskilte) til stationerne Paradestrasse og Platz der Luftbrücke.

Du kan læse mere om parken og om dens historie her: https://www.visitberlin.de/en/flughafen-tempelhof-tempelhof-airport

2 comments

  1. Fed artikel om Tempelhof, som bestemt også er et af mine favoritsteder i Berlin 🙂

    1. Maria Erica Jensen says:

      Mange tak for det – ja, det er bare et skønt sted i Berlin; et dejligt åndehul 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close