Close
Planlæg mindre, og få en bedre ferie – slow travel

Planlæg mindre, og få en bedre ferie – slow travel

Slow travel og langsomme rejser er ikke nødvendigvis rejser med gamle tog eller tænksomme vandreferier. Nej, det handler også om, at du ikke har travlt på dine ferier.

Slow travel-bevægelsen går hånd i hånd med blandt andet slow food og slow living, hvor der er fokus på gode, lokale råvarer, langtidstilberedning, kvalitet, enkelhed og ”gode ting tager tid”.

Tankerne om at være nærværende, der hvor du er, om kvalitet og fordybelse i stedet for store mængder af oplevelser, der ender med bare at skulle overstås, fordi du allerede har planlagt de næste oplevelser, de tanker er nogen, vi langt henad vejen har overgivet os til.

Planlægning og de store seværdigheder vs. din ferie

Åh jo, det er fristende gerne at ville opleve ALLE de fantastiske seværdigheder, som findes der, hvor du er rejst hen.
Men hvis du vil have en afslappende ferie, hvor du både får set det, du allerhelst vil se, og også får det gjort uden at stresse, så kommer du til at skrue ned for blusset og ambitionsniveauet – for du bliver ikke mere afstresset af at fylde din feriekalender op med seværdigheder og oplevelser, som du absolut vil nå hver dag.

Noget af det, det virker for os, når vi er ude at rejse i en uges tid, er at finde de 2-3 seværdigheder, vi helst vil se, og så ikke planlægge meget mere end det.

Valget af 2-3 store seværdigheder giver os mulighed for at have tid til at sætte os godt ind i, hvad det er, vi skal se, uden at vi samtidig skal læse om alle mulige andre seværdigheder, som alligevel ikke er så vigtige for os.

Hvis Mona Lisa og Eiffeltårnet så ikke blandt de tre seværdigheder, vi har udvalgt, så er det er jo fordi, at der er andet, der er vigtigere for os at se – og vi kan jo se Mona Lisa og Eiffeltårnet næste gang, vi kommer til Paris …

Slow travel - vælg dine ferieoplevelser med omhu

Når vi når frem til de seværdigheder, vil har valgt at se, kan vi gå afslappet rundt og opleve og indsuge stemninger og atmosfære, uden at vi skal skynde os videre.
Vi kan sætte os på en bænk og virkelig nyde oplevelserne og glæde os over, at vi lige netop nu, er det sted, vi længe har glædet os til at se.

Når du sætter tempoet og planlægningen ned, vil du kunne glæde dig over at have god tid – måske en hel dag – til hver af dine udvalgte seværdigheder, så du ikke skal rase afsted for at komme videre.
På den måde gør du noget virkelig godt for dig selv, både fordi du ikke stresser og fordi, du kan nyde oplevelsen, du længe har glædet dig til.

Mindre stress, mere tid

Som med alt muligt andet så handler dine ferieoplevelser om prioriteringer. Hvis du VIL nå alting, så er der ikke meget tid til at slappe af.
Hvis du også gerne vil slappe af på din rejse, så kan du ikke nå alting. Sådan er det.

Slow travel - sæt tempoet ned på din ferie

Når du ikke planlægger alt for meget på en dag, så er der pludselig tid til at gå ind på markeder, i parker eller på en dejlig café, du lige kommer forbi, som du ikke tidligere ville have have tid til at bruge tid på.
Du kan gå ned af de små sidegader, tage en ekstra tur på stranden eller gå ned på havnen, som du ellers aldrig ville have set – jamen, du får jo simpelthen større frihed og mere tid, når du rejser langsomt og giver dig god tid på dine ferier.

Læs også: Slow Travel for begyndere – 8 gode råd om at rejse langsomt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close