Close
Seværdigheder i Bangkok – 20 oplevelser du ikke må gå glip af

Seværdigheder i Bangkok – 20 oplevelser du ikke må gå glip af

Kun få rejsende sætter rigtigt pris på Bangkok, og det er en skam. Bangkok er en fantastisk by, og du kan sagtens bruge en hel uge eller mere på at se alle byens seværdigheder. Jeg har besøgt Bangkok adskillige gange og giver dig her mine anbefalinger blandt Bangkoks bedste seværdigheder, og guider dig også til lidt mere specielle seværdigheder og oplevelser i Bangkok.

Ved hver seværdighed har jeg angivet i hvilken del af Bangkok, at seværdigheden er placeret. Et link til Google Maps, så du kan finde seværdigheden samt en pris på, hvad det koster et komme ind og se netop denne seværdighed i Bangkok. Heldigvis er mange seværdigheder i Bangkok gratis, og Bangkok er helt generelt en billig på at opholde sig i.

De største seværdigheder i Bangkok

Grand Palace & Wat Phra Kaew med Smaragh Buddhaen

📍 Det gamle Bangkok / Rattanakosin (Se på kort)
💰 500 bath (lidt mere end 100 kr)

Grand Palace i Bangkok

Bangkok er fyldt med smukke gyldne templer og store seværdigheder. Blandt alle disse er Grand Palace dog både bedst, vigtigst og mest imponerende. Grand Palace er den øverst på Bangkoks liste med must see seværdigheder.

Under et besøg i Grand Palace vil du se imponerende gyldne templer rundt omkring dig, du vil se solen skinne i farvestrålende mosaikker, se små glade figurer og store statuer med triste ansigter og flotte vægmalerier med historier om Buddha. Gå stille rundt og bliv imponeret af omgivelserne.

Historisk set er det dog den lille Smaragdbuddha (den er lavet af jade) i templet Wat Phra Kaew, der er Grand Palaces største attraktion. Den lille Buddhastatue er cirka 600 år gammel og er meget vigtig for thailænderne og har en imponerende historie, som du kan læse om her.

Grand Palace er også den thailandske kongefamilies bolig siden 1782.

Besøg gerne Grand Palace tidligt om morgenen for at undgå de fleste turister. Grand Palace åbner kl. 8.30. Klæd dig ordentligt på, når du besøger templet. Du må ikke gå glip af Grand Palace, der er en absolut must see seværdighed.

Gode links om Grand Palace:
Læs mere om Grand Palace på den officielle hjemmeside eller læs min artikel “Overvældet i Bangkoks Grand Palace“.

Wat Pho med Den Liggende Buddha

📍 Det gamle Bangkok / Rattanakosin (Se på kort)
💰 100 bath (lidt mere end 20 kr)

Den Liggende Buddha i Wat Pho

Wat Pho er et af Bangkoks ældste templer og ligger placeret en kort gåtur fra Grand Palace. Wat Pho er mest kendt for templets kæmpestore statue af en liggende Buddha. Buddhaen er 45 meter lang og 15 meter høj! Buddhastatuen såler er fantastisk flot dekoreret med ædelsten og fortjener ekstra opmærksomhed.

Wat Pho er også kendt for at huse en skole for thaimassage og traditionel thailandsk lægevidenskab. Du kan få en thaimassage eller en fodmassage her, men prisen er noget højere end de fleste andre steder i Bangkok.

Når du besøger Wat Pho, så brug tid på at se hele templet. Mange stormer bare ind og ser Den Liggende Buddha og går ud igen. Giv Wat Pho din respekt og gå langsomt rundt og oplev hele templet.

Wat Arun – Solopgangens tempel

📍 Thonburi (Se på kort)
💰 50 bath (Cirka 12 kr.)

flod

Kenneth på Wat Aruns stejle trapper

Wat Arun er en af de seværdigheder i Bangkok, som du bare skal opleve under dit besøg. Wat Arun ligger på den modsatte side af Chao Phraya floden end alle andre seværdigheder i denne guide, men kan nås på få minutter med en lokal båd fra Saphan Taksin molen.

Templets helt store seværdighed er dets 70 meter høje og ikoniske pagode beklædt ved hvide og dekorerede kakler, pagodaen er en af de seværdigheder i Bangkok, som kan ses på lang afstand.

Pagoden er blevet restaureret for nyligt og fremstår nu helt skinnende og smuk – Du kan kravle op i pagoden og udsigten fra toppen over Chao Praya floden er fantastisk.

Wat Arun er dog mere end den store pagode. Når du besøger templet, så sørge også for at tage en tur rundt i de andre tempelbygninger.

Wat Arun er bedst at besøge om morgenen, hvor der er færrest turister. Eller om aftenen, hvor templet bliver lyst op – bliver du på den modsatte side af floden kan du om aftenen se solen gå ned over templet. Wat Arum er en must see seværdighed, når du besøger Bangkok.

Wat Suthat og Den Store Gynge

📍 Det gamle Bangkok / Rattanakosin (Se på kort)
💰 20 bath (cirka 5 kr.)

Wat Suthat og Den Store Gynge

Wat Suthat er din mulighed for at se at af de ældste og flotteste templer i Bangkok uden også at skulle se en masse andre turister – og så ligger Wat Suthat meget tæt på både Grand Palace og Wat Pho.

Jeg blev meget imponeret, da jeg første gang besøgte templet og jeg besøger det på mine fleste besøg i Bangkok. Jeg kommer for opleve den dejlige tempelfred og gå ture langs med de mangle gyldne buddhaer og mange flotte vægmalerier.

På gaden udenfor Wat Suthat står Den Store Gynge. Gyngen blev tidligere brugt i en religiøs ceremoni, hvor lokale via en slags stangspring forsøgte at fange en pose med guldmønter i toppen af gyngen. Ceremonien blev stoppet i 1935, da for mange døde og kom til skade under forsøget.

Backpackerkvarteret på og nær Khao San Road

📍 Det gamle Bangkok / Rattanakosin (Se på kort)
💰 Gratis

Soi Rammbuttri nær Khao San Road

Khao San Road og det omkringliggende kvarter er et område, som mange elsker og som mange hader.
Da de første backpackere kom til Bangkok i 1980erne og jeg besøgte første gang området i starten af 1990erne og er kommet her mange gange siden.

Området er meget turistet, og har ikke meget at gøre med ”det rigtige Thailand”, men det er nu alligevel et godt område at besøge og at bo i – specielt hvis man bevæger sig væk fra selve Khao San Road og over i søstergaden Soi Rambuttri eller andre af de omkringliggende gader.

I området finder du masser af billige hoteller, barer, små butikker , et Buddhistisk tempel og masser af unge backpackers. Tag forbi og se det selv. I den sydøstlige ende af Soi Rambuttri finder der i øvrigt nogle boder med meget velsmagende street food 🌶️ og frugtshakes.

Pak Klong Talat – blomster-, frugt-, og grøntsagsmarked

📍 Det gamle Bangkok / Rattanakosin (Se på kort)
💰 Gratis

Kenneth Karl Nielsen på Pak Klong Talads grøntsags- og blomstermarked i Bangkok

Hvis du gerne vil opleve en lidt anderledes seværdighed i Bangkok, så smut forbi markedet Pak Klong Talat, der ligger tæt ved Wat Pho og Grand Palace på vejen mod Chinatown.

Pak Klong Talat markedet er fyldt med indtryk for dine syns- og lugtesanser. Her er smukke orkideer, flotte blomsterdekorationer med eksotiske blomster og eksotiske dufte af frisk citrongræs, chili og ingefær.
Pak Klong Talat betyder markedet ved kanalens udmunding var oprindeligt et flydende marked, men er i dag flyttet ind på flodens bred.

Hvis du vil vide mere og markedet og se flotte billeder, så læs artiklen ”Pak Klong Talat – besøg det smukke grøntsags- og blomstermarked i Bangkok“.

Yaowarat Road – hovedgaden i Chinatown

📍 Chinatown (Se på kort)
💰 Gratis

shop
Chinatown i Bangkok

Yaowrat Road i Chinatown

Yaowarat Road er hovedgaden og hovednerven i Bangkoks Chinatown – Det der sker i Chinatown sker primært på selve Yaowarat Road eller på sidegaderne.

Yaowarat er kendt for sine mange neonskilte med kinesiske bogstaver, og når du står midt på gaden er nærmest mere i Kina end i Thailand.

Gaden kan besøges både om dagen, hvor du relativt fredeligt kan gå langs gaden og observere livet i Chinatown – eller som jeg foretrækker, om aftenen hvor alle neonskiltene er tændt og gaden bliver fyldt med små boder med lækker street food.

For enden af Yaowarat Road kan du se China Town porten (Paifang), som ligger lige med siden af Wat Traimit med Den Gyldne Buddha.

Wat Traimit med den gyldne Buddha

📍 Chinatown (Se på kort)
💰 40 bath for at se den gyldne Buddha -100 bath for at se museet derved (Cirka kr. 8 og kr. 20)

Wat Traimit templet ligger i Bangkoks Chinatown og gemmer på en fantastisk historie om Den Gyldne Buddha.

Selve Wat Traimit er og var egentligt ikke noget særligt tempel, men det ændrede sig i 1955, hvor templet fik en ny Buddhastatue statue i gips, som havde stået på et andet tempel i Bangkok, som var blevet forladt i 1930erne.

Da man skulle sætte statuen på plads i dens nye tempel sprang rebene og statuen faldt ned på jorden og gipsen revnede. Gennem revner kunne munkene se, at der var guld indenfor. Og gipsen viste sig at gemme på 3,5 meter høj og 5,5 ton stor Buddhastatue af guld (verdens største).

Buddhaen er fra det 13 århundrede og blev sandsynligvis dækket med gips for at snyde røvere og fremmede invasionsstyrker og med tiden glemte man, at Buddaen var af pureste guld.
Den Gyldne Buddha er et imponerende syn – når du står og beundrer den, så tænk på, hvad munkene må have tænkt, da gipsen blev taget af statuen i 1955 😲.

Gå på opdagelse i Chinatowns små markedsgader

📍 Chinatown (Se på kort)
💰 Gratis, hvis du ikke køber noget

De små gader i Chinatown i Bangkok

Noget af det jeg holder mest af i Chinatown er at gå rundt i de mange små og smalle markedsgader, det strækker sig fra hovedgaden Yaowarat Road og flettes sammen på kryds og tværs i noget, der mest minder om en stor labyrint. At vandre rundt her er en af de store oplevelser i Bangkok.

På en tur rundt i gaderne kommer du forbi hundredevis af forskellige butikker, hvor der sælger alt mellem himmel og jord.

Her er skobutikker, tøjbutikker, boghandlere, elektronikbutikker, kosmetikbutikker, butikker med kinesisk medicin, guldsmede, turistbutikker med souvenirs og vinkekatte og mange mange flere forskellige butikker.

Der er aboslut gode muligheder for at lave en god handel her.

Siam Paragon, MBK og andre shopping centre

📍 Siam Square (Se på kort)
💰 Fra gratis til meget dyrt 😊

Siam Paragon - et fantastisk indkøbscenter

Hvis du kan lide at shoppe, så kan Bangkok være et farligt sted at være. I Bangkok finder du nemlig både alle de kendte kædebutikker, som du kender fra Danmark, butikker fra eksklusive internationale brands og god mulighed for at købe rigtigt billigt ind.

Bangkok mest kendte og mest eksklusive shoppingcenter er Siam Paragon, og ligger i Bangkok Siam-område. I Siam Paragon finder du Ocean World i kælderen, en biograf på øverste etage og adskillige kendte butikker herimellem. Tag også et kig ind i Siam Paragons store supermarked.

Hvor Siam Paragon er ganske eksklusivt, så er MBK Center, der ligger helt tæt på, mere det sted, hvor de lokale thailændere handler, og her har du mulighed at lave en god handel. For år tilbage var MBK fyldt med falske Rolex-ure og lignende, det skulle næsten være udryddet nu.

Der er også mange andre enorme shoppingcentre i Bangkok. Se gerne nogle forskellige, da de alle både har deres individuelle særpræg – men selvfølgelig og ligner hinanden.

Lumpini Park

📍 Silom / Siam Square (Se på kort)
💰 Gratis

Lumpini Park er et åndehul i Bangkok

Lumpini Park er et dejligt grønt åndehul midt i Bangkoks travlhed, kaos og forurening. Her kan du slappe af i grønne omgivelser og på samme tid få nogle oplevelser med derfra.

Hvis du kommer tidligt om morgenen vil du kunne store hundredevis af thailændere, der dyrker Tai Chi, det er en oplevelse værd at stå tidligt op og opleve dette. Der afholdes koncerter i parken på weekendaftener udenfor regntiden.

Uanset hvornår du besøger parken, så vil du støde på nogle meget store øgler (varaner), som kan blive op til 3 meter lange. De er dog ikke farlige, hvis du bare lader dem være i fred.

Jeg besøgte først Lumpini Park efter adskillige besøg i Bangkok, og mange besøg på andre seværdigheder i Bangkok. Jeg har dog fortrudt, at jeg ikke har besøgt parken før, og jeg vil helt sikkert besøge parken igen.

Erawan Shrine

📍 Siam Square (Se på kort)
💰 Gratis

Erawan Shrine i Bangkok

Lige der, hvor Bangkok viser sig fra sin mest moderne og mindst religiøse side, ligger den måske mest travle helligdom i hele byen.

Helligdommen ligger på et lille hjørne blandt shoppingcentre og luksushoteller midt i det moderne Bangkok, og jeg elsker at komme her for at se kontrasterne og føle stemningen.

Thaierne og turister fra hele verden strømmer hertil for at bede om god vind i fremtiden, og målt på stedets popularitet ser det ud til at det virker 🙏.

Erawan er dedikeret til den hinduistiske skaber-gud Brahma, som er kendt for at være venlig og sympatisk. At helligdommen er hinduistisk er ikke nogen kontrast til buddhismen – de to religioner er vævet sammen på mange måder i Thailand.

Hvis du er i området, så skal du helt bestemt besøge Erawan Shrine.

Store oplevelser i Bangkok

Spis dejlig street food

📍 Mange forskellige steder i Bangkok
💰 Fra 20 til 100 bath (Fra kr. 4 til kr. 20 per ret)

Spis street food i Bangkok - det smager godt

Bangkok er vel verdens hovedstad for god og velsmagende street food, og selvom regeringen har forsøgt at rydde op i antallet af madboder, så finder du heldigvis stadigvæk små dejlige madboder mange forskellige steder.

Street food dækker over flere forskellige slags steder. Streetfood kan serveres fra en lille vogn og spises stående, kan spises små siddende på små plastikstole ved et plastikbord eller være en lille indendørs restaurant. Nogle steder vil der være menukort på engelsk, andre steder på Thai og nogle steder er der slet ingen menukort.

Jeg er aldrig blevet syg af at spise gademad i Thailand, og vælger du steder, hvor mange lokale spiser, så er du i hvert fald sikret så langt, at de lokale mener maden er i orden 😊.

Maria, der står bag denne blog har skrevet guiden “Bangkoks uimodståelige street food“, som jeg vil anbefale dig at læse. Vil du læse endnu mere om street food kan du også læse min egen artikel ”Derfor skal du spise street food på dine rejser“.

Tag en tur med en Tuk Tuk

📍 Mange forskellige steder i Bangkok
💰 Fra 50 til mange bath (Fra cirka 12 kr – Du skal selv forhandle prisen)

Tuk tuker i Bangkok

Skal du rundt i Bangkok kan det være både en god ide og noget af en oplevelse at tage en tuk tuk. En tuk tuk er en lille åben 3-hjulet motorcykeltaxa, og under et besøg i Bangkok vil du se dem alle vegne.

I en storby som Bangkok kan det være en fordel at være lille, og en tuk tuk kan nogle gange komme frem i en trafikprop, hvor en almindelig taxa bare sidder fast. Det kan også være et lettere skræmmende oplevelse at tage en tuk tuk, da chaufførerne netop suser rundt som vovehalse i Bangkoks små og store gader. Du kommer også til at indånde din del af Bangkoks benzinos på en tur i en tuk tuk.

Tuk tuk chaufførerne er også kendt for gerne at ville snyde deres kunder. Bliver du spurgt om du vil gave en gratis tur, og bare lige skal se en vens butik, så sig nej. Tricket et at chaufførerne får penge eller benzinkuponer for at bringe dig hen til bestemte butikker.

Vær i øvrigt hård, kontakt og fair – når du skal forhandle en pris med en chauffør.

Tag bådture på Chao Phraya Floden

📍 Du kan stå på mange steder langs Chao Phraya Floden
💰 Fra 9 bath på almindelige transportbåde til meget dyrere cruises (Fra kr. 2 og til meget dyrere)

Bådtur i Chao Praya Floden

Chao Playa floden bugter sig gennem og Bangkok og bliver hver dag brugt af tusindvis af lokale thailændere til at komme på arbejde og rundt i Bangkok til andre ærinder. Selve bådturen er en oplevelse i sig selv, men du kommer også til at bruge bådene, når du skal besøge de seværdigheder i Bangkok, som ligger på den anden side af Chaoa Phraya floden.

En tur op og ned af floden giver dig et anderledes og specielt billede af Bangkok. Fra floden vil du se skyskrabere, luksushoteller, templer og små faldefærdige rønner, hvor lokale thailændere bor.

En god og billig måde at se Bangkok fra floden på er ved at tage nogle af de lokale både, der afgår fra faste bådstationer på floden. Du kan også vælge et decideret cruise med spisning, hvilket er en hel anden og luksuriøs oplevelse.

Få en Thai Massage

📍 Mange forskellige steder i Bangkok
💰 Fra 200 til 500 bath (Cirka 40 til 100 kr.)

Gør ryggen ondt efter nattens søvn? Er du øm i skuldrene efter at have gået rundt med din rygsæk? Eller er du ankommet til Thailand med lidt skavanker? – Så kan en Thaimassage være en god idé.
Efter en times thaimassage føler jeg mig ofte som et helt nyt menneske og kan nærmest bare svæve henad gaden, når jeg går videre.

Thaimassage er dog noget anderledes end du fleste tror, og det kan også være en smule smertefuldt undervejs. Thaimassage består nemlig af at den der masserer dig vrider din krop rundt i forskellige stillinger og trykker forskellige steder på din krop. Det er dog noget, som der skal opleves på en tur i Thailand.

Du kan få thai-massage mange forskellige steder. Blandt andet er der der mange steder i backpackerkvarteret ved Khao San Road – og du kan også blive masseret i Wat Pho templet. Er du ikke til den store kropsmassage kan du i stedet må en fodmassage, der også er meget behagelig.

Besøg et ukendt og fredfyldt tempel

📍 Mange forskellige steder i Bangkok
💰 Gratis eller et mindre symbolsk beløb

Grand Palace og Wat Pho er nogle af de flotteste templer i både verden og i Bangkok, men de er også fyldt med turister, som kommer for at se disse templer, som er blandt de største seværdigheder i Bangkok.

Men netop på grund af de mange turister i disse templer, så er det næsten umuligt at finde og opleve den helt rigtige fredfyldte og afslappende stemning, som templerne netop er bygget til 🙏.

Jeg vil derfor varmt anbefale dig at finde et mindre tempel, sætte dig ind i et af rummene og bare bruge god tid på at føle den fredfyldte stemning. Kig enten rundt på de udsmykkede vægge, på de gyldne Buddhaer eller slap af, luk øjnene og nyd stilheden – og brug eventuelt muligheden for en lille meditation.

Spis Durian og andre tropiske frugter helt friske

📍 Mange forskellige steder i Bangkok – Bl.a. på markeder
💰 Fra 5-20 bath (Fra 1 til 5 kr.)

En særdeles velsmagende og ofte overset men skøn oplevelse i Asien og dermed også i Bangkok er muligheden for at smage friskplukkede tropiske frugter. Friskplukkede tropiske frugter smager meget bedre end de smager, når du er transporteret tusindvis af kilometer til Danmark.

Prøv frugter som rambutan, pomelo, mangosteen, kærlighedsfrugter (litchi), dragefrugter, den kæmpestoe jackfruit, små søde bananer eller den ikoniske og stinkende durianfrugt.

Durian er forbudt på de fleste thailandske hoteller på grund af den lugt, men ikke desto mindre smager den ganske udmærket.

Bonusoplevelser i Bangkok

BONUS 1: De venlige og smilende thailændere

📍 Overalt
💰 Gratis

Det er måske en kliche, men thailænderne er altså bare venlige og gæstfrie. Jeg er altid glad for at komme tilbage til Thailand for at opleve den dejlige thailandske gæstfrihed.

For rigtigt af finde denne gæstfrihed skal du dog ofte bevæge dig væk fra store turistområder, hvor du helt sikkert vil møde personer, der vil prøve at snyde dig. Du skal også lige give thailænderne en chance, så de ved, at du ikke prøver at snyde dem.

Efter dette vil du opleve helt utrolig venlighed, gæstfrihed og hjælpsomhed – og det klassiske venlige thailandske smil, som er blandt de største seværdigheder i Bangkok 😊.

BONUS 2: Thailandsk nytår / Song Kran

📍 Mange forskellige steder i Bangkok (Stort ved Khao San road)
💰 Gratis

Er du et legebarn og har du muligheden for at være i Bangkok fra den 13-15. april, så får du muligheden for at deltage i verdens største vandkamp. Pak dit pas, kamera og andre vigtige ting i plastik og kast dig ud i kampen.

Thailænderne tror, at man ved man ved at sprøjte vand på sig kan vaske sine synder væk, og sådan startede denne fest. Siden er det gået helt amok. Uanset hvor du er i Bangkok risikerer du at blive våd / har mulighed for at deltage i festen.
Det er ikke bare en fest for turister – alle Thaierne deltager også.

4 populære spørgsmål om seværdigheder i Bangkok

Hvad er de største seværdigheder i Bangkok?
Gyldne templer, god mad, blomster og en venlig smilende befolkning er de største seværdigheder i Bangkok. Læs om dem alle her.

Hvad koster seværdigheder i Bangkok?
Bangkok er en billig by at se seværdigheder i. Mange seværdigheder er gratis eller næsten gratis. Se priser på alle seværdigheder her.

Hvilke templer (wats) skal jeg besøge i Bangkok?
Du skal besøge Wat Phra Kaew, Wat Pho og Wat Arun, men husk også at besøge andre templer. Læs mere her.

Hvilke oplevelser må jeg ikke gå glip af i Bangkok?
I Bangkok skal du spise street food, køre med tuk tuk, sejle på floden og meget andet. Læs mere her.

Hvordan kommer jeg til Bangkok?

Heldigvis er Bangkok er af de byer, som der kan flyves billigst til i hele Asien. Flybilletter til Bangkok kan ofte fåes til priser mellem kr. 3.000 og kr. 4.000. Personligt har jeg ofte valgt enten at flyve direkte fra København til Bangkok med Thai Airways – eller valgt at flyve med Emirates store A380 fly, hvilket en en super oplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close