Close
Skønne caféer og kaffebarer i Berlin

Skønne caféer og kaffebarer i Berlin

Espressomaskinen brummer lystigt og sender hvide dampskyer ud i rummet. Designkoppen af hvid porcelæn, af gammel fajance eller endog af brugte kaffebønner, fyldes med lækker, varm, sort kaffe og måske en sjat mælk – fra køer, soyabønner eller hvede – samt mælkeskum, hvis det er det, du ønsker.

Om du vil have kaffen to-go, nyde den ude, mens du sidder på en bænk og betragter gadens liv, eller om du vil drikke den indendørs, er helt op til dig – uanset hvad, så er oplevelsen dejlig og til en god pris (ofte 2-3 € / 15-20 kr.).

Du skal virkelig være uheldig, hvis du finder et sted med mindre god kaffe, når du er i Berlin, for der er rigtig mange gode baristaer rundt om på byens mange steder, hvor der serveres kaffe.

Men derfor er der alligevel stor forskel på de mange caféer og kaffebarer i Berlin.

Kaffebarerne har fokus på kaffen, og du skal ikke nødvendigvis forvente at kunne købe sandwich eller andet spiseligt der. Man kommer på de berlinske kaffebarer for at drikke kaffe.

På caféerne er der til gengæld mad og søde sager til kaffen, lige fra den tidlige morgenmad, over brunch og frokost til aftensmad.
Priserne er kun 1/2 – 2/3 af prisen i forhold til i Danmark – men sådan er prisniveauet på nærmest alting i Berlin.

Berlin er i løbet af de sidste år blevet fyldt med lækre caféer og kaffebarer, så hvor skal du dog vælge at aflægge et besøg?

Her er mine bud på 6 gode caféer og kaffebarer, hvor jeg ofte kommer, når jeg er i Berlin.

Mine favoritcaféer og -kaffebarer i Berlin

* Nano Kaffee (i Kreuzberg)

Nano Kaffee ligger på en stille gade med flere fine caféer og kaffebarer og lige om hjørnet (bogstaveligt talt) fra Kreuzbergs hektiske centrum.

Nano Kaffee i Kreuzberg

Kaffe på Nano Kaffee i Berlin

Kaffebaren er ret ny og meget moderne med sin spartanske indretning med industrireoler, mørke træmøbler og den store, sølvfarvede espressomaskine.
Det er nærmest det, og det er alt, hvad der skal til for at indrette et rum, hvor kaffen er det, man kommer for.

Kaffebrygningen er i højsædet, og resultatet er også dejlige kopper stærk, livsbekræftende kaffe med god kaffeskum (hvis man, ligesom jeg, er til den slags).

Du kan ikke købe sandwich og dets lige her, men til gengæld kan du købe poser med kvalitetskaffebønner og forskellige remedier, så du selv kan brygge en god kop kaffe derhjemme.

Jeg kommer her for: At drikke kaffe.

Du finder Nano Kaffee på: Dresdener Straße 14 i Kreuzberg (U-bahn-stationen Moritsplatz er den, der er tættest på Nano Kaffee, men Kotbusser Tor er også ret tæt på).
Nano Kaffees hjemmeside: nano-kaffee.de

* Oslo Kaffebar (i Mitte)

Oslo Kaffebar er sådan et sted, jeg altid kommer, når jeg er i Berlin, både fordi de har skøn kaffe og så også på grund af den dejlige stemning, der er på kaffebaren.

Jeg blev introduceret til stedet af gode Karen, som jeg kendte fra Twitter og endelig mødtes med over en kop kaffe en dag i marts for nogle år siden. Og siden da er jeg kommet der igen og igen.

Oslo Kaffebar er en af de gode kaffebarer i Berlin

Foruden kaffen kan du få en lækker sandwich, købe LP-plader og kaffekopper (blandt andet de bæredygtige kopper, der er lavet af brugte kaffebønner, altså kaffegrums (se kopperne på billedet lige oven over)), du kan læse en god bog eller sidde og arbejde lidt på din laptop, ligesom en god del af de andre, der kommer her, gør.

Oslo Kaffebar er en meget hip kaffebar i Berlin, og beliggende i et fredeligt hjørne af bydelen Mitte er det et glimrende sted at bruge god tid på at slappe af.

Oslo Kaffebar i Berlin

Jeg arbejder lidt på Oslo Kaffebar i Berlin

Kaffebaren ligger blot et stenkast fra S-bahn-stationen Nordbahnhof og mindeområdet med den fine open-air-udstilling om Berlin Muren (Die Gedenkstätte Berliner Mauer) samt to stenkast fra Museum für Naturkunde, hvor du blandt andet kan se fantastiske dinosaurusskeletter.

jeg kommer her for: At drikke kaffe, spise frokost og for at skrive og arbejde lidt.

Du finder Oslo Kaffebar på: Eichendorffstraße 13 (S-bahn-stationen Berlin Nordbahnhof er den nærmeste).
Oslo Kaffebars hjemmeside: oslokaffebar.com

Oslo Kaffebar er startet af de samme personer, som blandt andet står bag den dejlige kaffebar Hendrix Ibsen i Oslo i Norge (Du kan læse mere om kaffebaren Hendrix Ibsen i vores blogindlæg: Skønne kaffebarer, caféer og en bar i Oslo).

* Kaschk (i Mitte)

Beliggende et kort stykke fra de meget besøgte gader i bydelen Mitte – ja, faktisk lige ved Rosa-Luxemburg-Platz -finder du den rå Kaschk, der er et glimrende mix mellem en kaffebar med virkelig god kaffe og en ølbar med virkelig god øl.

Caféen Kaschk i Berlin

Beton, gammeldags metalstole med træsæder (som vi alle husker dem fra vores folkeskoletid), ølflasker fra mikrobryggerier og lokale fadøl, god, stærk kaffe og shuffle- og poolbord – sådan er Kaschk.

Jeg kommer her for: At drikke god kaffe eller en lækker øl.

Du finder Kaschk på: Linienstraße 40 lige ved Rosa-Luxemburg-Platz (og lige ved Rosa-Luxemburg-Platz U-bahn-stationen).
Kaschks hjemmeside: kaschk.de

* Impala Coffee (i Schöneberg)

I den skønne bydel Schöneberg (bydelen lige øst for Charlottenburg med den ikoniske shoppinggade Kurfürstendamm) ligger der en hel bunke af caféer, barer og restauranter, og her er jeg faldet for den hyggelige café Impala Coffee.

Impala Coffee i Berlin

Kaffe Impala Coffee i Berlin

Impala Coffee er en dejlig café at drikke eftermiddags- eller aftenskaffe på og spise en lille kage til sammen med sin elskede eller en anden god rejsekammerat.
Kaffen er skøn, kagerne er dejlige, og der er et godt udvalg af begge dele.

Desuden kan du købe mange forskellige typer af kaffebønner med dig hjem, og den slags er jo altid en glimrende rejsesouvenir.

Jeg kommer her for: At drikke kaffe og spise morgenmad – eller kfor at spise age, inden jeg går rundt i det hyggelige Schöneberg og gerne ned til markedet på Winterfeldtplatz (det er bedst på en lørdag) lige syd for Maassenstraße, hvor Impala Coffee ligger.

Du finder Impala Coffee på: Maassenstraße 5 i Schöneberg (ganske få meter Nollendorfplatz U-bahn-stationen).
Impala Coffees hjemmeside: impala-coffee.com

* Krümel (i Prenzlauerberg)

Den hyggelige og pæne bydel Prenzlauerberg er et utroligt godt sted at gå hen, hvis du gerne vil finde en dejlig café eller kaffebar med fin kaffe, grove sandwich, fine kager og en dejlig crossant.

Og der har jeg fundet Krümel – en fin, lille café, hvor du får en overraskende imponerende god, lille småkage til din kaffe.

Caféen Krümel i Berlin

Der er en overskudsagtigt stemning på Krümel, ligesom du finder i den dejlige bydel, som caféen ligger i.

Jeg kommer her for: At drikke kaffe og måske spise en sandwich til frokost.

Du finder Krümel på: Stargarder Straße 73 i Prenzlauerberg (Schönhauser Allee U-bahn-station er tættest på).
Krümels Facebook-side: Krümel

* No Fire No Glory (i Prenzlauerberg)

En anden dejlig café i Prenzlauerberg er No Fire No Glory, som blandt andet kan byde på god kvalitetskaffe fra København.

Caféen No Fire No Glory i Berlin

De 3 små caférum giver god mulighed for både at kunne sidde og hygge med kaffe og kage, for at sidde og flette fingre med din kæreste, eller for at arbejde i fred og ro på din laptop eller skrive i din notesbog (som jeg meget ofte gør, når jeg er ude at rejse).

Og så er der også på No Fire No Glory et dejligt udvalg af søde sager, som du kan nyde sammen med din kaffe.

Jeg kommer her for: At drikke kaffe, arbejde lidt – og for at flette fingre 😉

Du finder No Fire No Glory på: Rykestraße 45 i Prenzlauerberg (U-bahn-stationerne Senefelderplatz og Eberwalder Strasse er de nærmeste).
No Fire No Glory’s hjemmeside: gloryberlin.blogspot.dk

Jeg håber, at dette blogindlæg om caféer og kaffebarer i Berlin kan inspirere dig til at komme ud og få en virkelig god kop kaffe, når du er i Berlin.

Og har du selv et godt tip til en café eller kaffebar, der ikke er på listen, så skriv gerne om den i en kommentar til mig – man kan jo aldrig kende for mange gode kaffesteder.

5 comments

 1. Super gode tips! Dem gemmer vi fluks til næste gang, vi skal ned og besøge familien (min far er fra Berlin) Og god kaffe skal der jo til, når man vandrer rundt i byen. Tak for mokka-lækker inspiration 🙂 Kh Mette

  1. Ih, mange tak for det, Mette – og selv tak da 🙂

   Ja, der skal bestemt kaffe til, når man sådan er på tur – hvor spændende at din far er fra Berlin, så har han måske en masse dejlig insider-viden til anderledes steder at gå hen, når I er i Berlin?

   Uanset er det godt med fædre, der kan fortælle historier om de steder, de kommer fra / har været 😉

   Kh, Maria

 2. Spændende Maria, tak for tips, dem hapser vi med os til vores Berlinertur 🙂 Nu glæder jeg bare endnu mere!

  Knus. Lise

 3. Fin lille guide, den tager vi med til Berlin 🙂

  1. Maria Erica Jensen says:

   Ih, det lyder dejligt!
   Hav en rigtig dejlig tur til Berlin 🙂

   Mvh

   Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close