Close
Sommer i Danmark

Sommer i Danmark

I alle de år, vi har været kærester og ægtefæller, har vi hver sommer rejst til udlandet, men i år (2015) er vi hjemme i Danmark.

Sidste år måtte vi afbryde vores sommerferie i Italien på grund af sygdom, så vi kom meget tidligere hjem end planlagt. Derfor dumpede vi lige ned i den danske sommer med jordbær, havbade, solskin fra en skyfri himmel, nye kartofler og softice, og vi opdagede, at Danmark faktisk er en rigtig perle at være i om sommeren.

I år har vi både været i Berlin, Barcelona / Lloret de Mar, London og Firenze, og vi skal til Thailand i oktober/november, og da vi havde en skøn sommer i Danmark sidste år, på trods af den afbrudte ferie i Italien, så var det faktisk ikke svært at tage beslutningen om at holde sommer hjemme i år.

Danmark er et rigtig dejligt land at tage på ture i, også selvom vi ikke har vilde elefanter, høje bjerge eller paradisfisk i havet. Det er ikke populært at rejse rundt i Danmark, når man er backpacker eller rejsende i det hele taget, og det, synes vi, er synd. Det er sådan lidt: ”Enten rejser man ud i verden eller også tager man på camping i Danmark” for langt de fleste rejsende. Man kan ikke både rejse ud i verden og rejse rundt i Danmark – men det gør vi.

Vi mener, at det som mennesker er vigtigt at kende sig selv og sine rødder, og hvordan kan man bedre komme til at kende sine rødder – sit land – hvis man ikke tager rundt og rent faktisk ser det?

Man lærer en masse om sig selv, når man rejser i udlandet, og man lærer en masse om det samfund, man bor i, men man lærer ikke noget om, hvordan ens hjemland ser ud og føles og hvordan det smager, lugter og lyder, hvis man ikke tager ud og oplever det.

Vi skal ikke på camping på vores ferie i Danmark. Vi overnatter hjemme, på vandrerhjem eller hotel. Vi kører og går ture i naturen, til lækre badestrande, hyggelige småbyer, grønne skove, lokale museer og smager på de lækkerier, vi finder undervejs – vi gør faktisk de samme ting, som vi gør, når vi er i udlandet.

Danmark er dejlig om sommeren, det kan der ikke sættes spørgsmålstegn ved. Og i år har vi altså valgt at slå et slag for Danmark og vise skeptikere, at man sagtens kan have en skøn ferie, selvom den foregår hjemme.

Rigtig god sommer til jer alle sammen, uanset om I skal ud i den store verden eller I skal holde ferie i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close