Close
Staycation – ferie i Danmark

Staycation – ferie i Danmark

Reklame – denne artikel er lavet i samarbejde med Hotels.com, men alle meninger og holdninger er naturligvis mine egne.

Staycation – at holde ferie hjemme – er ikke et nyt begreb, det er bare blevet utroligt populært i løbet af 2020, hvor vi stort set ikke har kunne rejse til udlandet. Og heldigvis er der mange lækre steder at overnatte i Danmark – jeg bruger selv hotelsøgemaskinen Hotels.com, når jeg skal finde overnatning i Danmark.

Som mange andre har jeg i mange år holdt af at tage på ture og holde i hvert fald noget af min ferie i Danmark. Der er så mange steder med storslåede oplevelser, steder med små, overraskende oplevelser og steder som sætter sig i én resten af livet, rundt om i vores land. Det er bare med at tage ud og finde dem.

København

Ferie i Danmark kan gå til København

København er lidt af en ferieklassiker med alle de spændende oplevelser, der venter her.

Personligt er jeg vild med det nye København og havneområderne, men også historie og historiske bygninger foruden kunst. Så Rosenborg og Kongens Have står altid højt på min liste med steder, jeg holder af at besøge.
Det samme gør Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst samt et galleri eller to.

Vesterbros kaffebarer og Nørrebros restauranter med mad fra hele verden er mine favoritter, når der skal slappes af.

Kongernes Sjælland

Faktisk er jeg meget glad for at tage på staycation på Sjælland. Og ikke mindst historiske byer som Helsingør, Roskilde, Sorø og Ringsted samt Vordingborg, som jeg gerne besøger flere gange i løbet af året.

Syrener på staycation i Danmark

Der er en særlig form for storhed disse steder, og de præsenterer sig selv på bedste vis med seværdigheder som Kronborg Slot i Helsingør, Roskilde Domkirke, Sorø Klosterkirke ved Sorø Akademi, Ringsteds Sct. Bendts Kirke og slotsanlægget med Gåsetårnet i Vordingborg.

Det er Kongernes Sjælland, helt fra tidlig middelalder og til i dag.

Aarhus

Aarhus, smilets by, som også kalder sig selv for ’Verdens mindste storby’.
Her da også alt, hvad du kan ønske dig af byliv, kunst, kultur og historie, samt gode restauranter, street food – og en dejlig beliggenhed ved Aarhus-bugten omgivet af skov og grønne områder. Det hele tilsat gode hoteller og muligheder for overnatning.

Aarhus er en levende byperle, hvor der altid sker noget nyt.
Jeg holder meget af at besøge Moesgård Museum, at slentre ned af Vestergade og gå på kaffebar, se en forestilling på Aarhus Teater eller en koncert i Musikhuset, eller bare gå tur og hygge mig i Latinerkvarteret.

Især området ved Rutebilsstationen, hvor bl.a. Aarhus Street Food ligger, er der mange gode madoplevelser at hente.

Jylland – De storslåede naturoplevelser

Jylland er hjemsted for en særegen og til tider voldsom natur. Vestkysten er betagende med sin rå bølgekræft, sine sandstrande og marehalm helt fra Skagen i nord og til Esbjerg i syd.

Du kan surfe ved Vesterhavet på din ferie i Danmark

Syd for Esbjerg starter Vadehavet med små øer og fuglefænomenet sort sol. Det er et helt andet landskab, fladt og næringsrigt, end det der er ved Vesterhavet.

Inde midt i Jylland ligger den jyske højderyg, hvor landskabet er kuperet med bakker og dale efter sidste istid. Her finder du Danmarks højeste bjerge, foruden smukke skovområder, søer og åer.

Afslapning på din staycation i Danmark

Aftenlys på ferie i Danmark

Den jyske østkyst er domineret af et noget mere blidt hav, end det mos vest. Her er blomstrende hybenbuske og strande med lavvande, som passer godt til dem, der bare gerne vil soppe – surfe og vælte rundt i bølgerne kan man gøre på vestkysten.

Søg efter overnatning i Jylland lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close