Close
Tag på tur i Danmark – Magiske Sommerdanmark

Tag på tur i Danmark – Magiske Sommerdanmark

Tag ud i Sommerdanmark, og få en på opleveren. Når du holder ferie i Danmark, er det en rigtig god idé at tage på tur og besøge nye steder, som du ikke anede fandtes. Det kan også være steder, du genser, eller steder, som du holder meget af. Uanset, så er det spændende og dejligt at være på tur i Danmark.

Når sommerferien foregår i Danmark, er det helt oplagt at tage ud og opleve noget spændende og underholdende, udover al afslapningen og roen, som du selvfølgelig også skal nyde.

Sådan har jeg det i hvert fald. Jeg kan blive noget så rastløs, hvis jeg ikke kommer ud og oplever noget nyt med jævne mellemrum, når jeg holder ferie i Danmark.

Så er det med at pakke udflugtstasken og tage på eventyr. Også for ikke at komme til at stå på hovedet i vasketøjskurven, vaske op eller andet kedeligt, som du meget let bruger for meget tid på, hvis du er derhjemme i din ferie.

Nye steder, der vil overraske dig

Udfordr gerne dig selv og dine eventuelle turkammerater ved at tage steder hen, hvor I aldrig har været før.

Jeg synes, det er fedt at tage et Danmarkskort og finde steder, som jeg intet aner om. Og så tager jeg derhen.

Efter at have været på mange ture igennem årene har jeg fundet ud af, at der gemmer sig uventede og utroligt spændende oplevelser de mest oversete steder.

Jeg er ofte blevet overrasket over, hvor mange oplevelsesperler der er i Danmark, og de venter bare på at du og jeg skal komme forbi.

Maria Erica Jensen i Dragør

Desuden er jeg meget nysgerrig og vil gerne vide alting om alting. For at finde ud af, hvordan en by, en strand eller et museum egentlig er, så mener jeg, at jeg bliver nødt til selv at besøge stedet – det er ikke nok for mig at høre andre fortælle om det eller nøjes med at se billeder af det.

Du vil opdage, at det faktisk bliver lidt som at tage på skattejagt rundt i Danmark, når du tager på tur på den måde.

Det bliver faktisk lidt magisk.

Tag på strandtur i Danmark

Tag på road trip eller udforsk din by

Det er naturligvis oplagt at hoppe ombord i din bil og køre ud i sommerlandet. Det er noget, jeg selv holder meget af at gøre.

Her kan du læse mere om mine road trips i Danmark.

Men du kan også vælge at gå på opdagelse i den by, du bor i.

Jeg bor i Horsens, og efter at jeg er begyndt at gå på foto-safari nede af byens små gader, i baggårde, i parker og bagom de store seværdigheder, så har byen ligesom åbnet sig for mig. Jeg er kommet til at kende både Horsens’ små særheder og dens skønne sider.

Jo længere tid du bruger et sted, jo mere vil du opleve – sådan er det. Og et sted løber aldrig tør for oplevelser, men det kan være, at du løber tør for tid til at opleve dem.

Forslag til ture i Sommerdanmark

Jeg er på mange ture rundt om i Danmark heri sommer, så jeg har en del steder, som jeg kan anbefale dig at besøge.
Her er der derfor en række forslag til steder, du kan tage hen, når du er på tur i Sommerdanmark.

På tur på Fyn

Tur til Bogense, Glavendrupstenen og Søndersø Kirke

Bogenses hyggelige torv

Bogense er en lille, hyggelig by på det nordlige Fyn. Gå en tur og se Bogense Kirke og det nærtliggende torv med de mange fine huse. Gå derfra ned på lystbådehavnen, hvor der er liv og glade dage på en varm sommer dag.

Glavendrupstenen på Fyn

Cirka 10 km sydøst for Bogense ligger landsbyen Glavendrup, og her er der en stor oplevelse i vente – Glavendrupstenen.

Næsten bagerst i en lille egetræslund finder du Glavendrupstenen – en imponerende runesten, der står som midtersten i en smuk skibsformet stensætning og vidner om svundne tider.

Det er en meget stor oplevelse at gå her i ro og fred og lade sig glide med i de historier, som fantasien kan skabe ud fra træernes sagte hvisken, stenens smukke runer, de præcist placerede sidesten og de to gravhøje, som også er her.

Fra Glavendrup kan du køre til Søndersø. I Søndersø kan du besøge Søndersø Kirke, hvor du finder nogle meget smukke kalkmalerier.

kalkmalerier i Søndersø Kirke

Tur til Assens og Helnæs
Assens er ligesom Bogense en rigtig fin havneby med flotte huse og et dejligt havneområde, hvor det er skønt at gå tur. På havnen er der blandt andet et sjovt lille hus, som tidligere blev brugt som køkken for søfolk.

Havnen i Assens

Når du har gået en god tur i Assens, så tag sydpå til øen Helnæs.

Helnæs er lidt af en perle, som den ligger der med sine stejle skrænter og udsigtspunkter. Herfra er der en fantastisk udsigt over Fyn og Lillebælt.

Helnæs Fyr

Smukke Helnæs

Tag ud til Helnæs Fyr, som ligger yderst mod sydvest. Helnæs Fyr ligger meget naturskønt, og det er et flot sted at besøge, uanset hvordan vejret er.

På tur i Jylland

Tur til Ribe, Rømø og Tønder
Ribe ligger med sine smalle gader og gamle bindingsværkshuse og hygger i det sydjyske. Ribe er Danmarks ældste by, og foruden dens uimodståelige charme og skønhed, er både kunstmuseet og vikingemuseet et besøg værd.

Sommerstemning i Ribe

Fra Ribe er der ikke langt til Vadehavet, som du absolut må tage ud og se, når du er på de kanter.

Besøg øen Rømø, og gå en tur inde på øens midte, hvor der er et smukt hedelandskab. Tag rundt og se den afvekslende natur, der er der, hils på øens mange får, og se de fine seværdigheder som Kommandørgården og hegnet af hvalkæber.

Vadehavet ved Rømø

Rømø er bedst, når du giver dig god tid til at opleve dens natur. De fleste skynder sig til stranden og glemmer at lægge mærke til øens virkelige kvalitet: Naturens ro.

Her kan du blive endnu mere inspireret til en vadehavstur af en af mine artikler fra Rømø

Fra Rømø er der ikke langt til Tønder, som ligger tæt på den dansk/tyske grænse.

Torvet i Tønder

Tønder er en skøn by med en hyggelig, afslappet stemning. Gå en tur i parken ved Vidåen, drik en kop kaffe på torvet, besøg kunstmuseet og se udstillingen om den danske møbelarkitekst Hans J. Wegner – museet er en overraskende og stor oplevelse.

Tur til Kandestederne og Skagen
Kandestederne er en lille fredelig ferieperle, som ligger lige syd for Skagen.
Her er virkeligt smukt og storslået, og lyset her indhylder naturen i de mest fortryllende gyldne og pastelagtige farver.

Klitter ved Kandestederne

Aften i Kandestederne

Kandestederne er et af mine absolut favorit-steder i hele Danmark. For eksempel er stranden her ikke nær så overrendt, som stranden ved Skagen og ved Lønstrup, Løkken og Blokhus, selvom den er mindst ligeså god.

Dejligt øjeblik i Skagen

Skagen behøver såmænd ikke den store præsentation, for de fleste danskere kender Danmarks nordligste by. Og her er også dejligt. Se blandt andet de spændende museer, som jeg helt sikkert vil foreslå dig at besøge, når du er på tur i Skagen.

Du kan se mere om Skagens Museum, Anchers Hus og Drachmanns Hus lige her

Tur til Horsens, Gudenåens Udspring og Alrø
Horsens (som jo er der, hvor jeg bor) er en rigtig spændende by at tage på besøg i. Hvis du er museums-elsker, så er byens kunstmuseum, det historiske museum og Danmarks industrimuseum lige noget for dig.

FÆNGSLET i Horsens

Her er mange fine butikker og caféer, hvor du kan “storby-hygge” og kigge på mennesker, mens du sipper til en god kop kaffe eller en kold fadøl.
Og så er der et utroligt farverigt og levende kulturliv i Horsens. Der går nærmest ikke en dag, hvor der ikke er en eller anden kulturaktivitet et eller andet sted i byen.

Om det er i byens strandpark, Langelinie, på FÆNGSLET, midt i gågaden eller i forbindelse med en festival, så kan du se byens kunstnere og performere udtrykke sig i farver, dans, skulpturer eller musik.
Du er altid velkommen til at komme forbi og se, hvad der sker.

Tag fra Horsens på tur ud til Gudenåens Udspring i Tinnet Krat. Det er et nærmest magisk sted.

Gudenåens Udspring

Vandet kommer piblende op fra jorden og lidt efter lidt danner det en lille bæk, der bliver til Danmarks længste vandløb.

Skjernåens Udspring, der starter som en større sø, findes også i Tinnet Krat, og det skal du naturligvis ikke snyde dig selv for at se.

Aftenygge på Alrø

Ikke langt fra Horsens ligger øen Alrø på nordsiden af Horsens Fjord. Alrø er et fredeligt sted, hvor du for eksempel kan spise din frokost-madpakke, grille din aftensmad eller slå indenom et af de fine spisesteder, der er her, til en omgang “dagens ret”.

Hvis du kan lide at fiske, så er der gode fangster at hente i lagunerne ved dæmningen til Alrø. På en blæsevejrsdag kan du se på vindsurfere og kitesurfere boltre sig på vandet netop her.

På tur på Sjælland

Tur til Sorø og Ringsted
De to byer, Sorø og Ringsted, spiller store roller i Danmarkshistorien. Byernes største kirker er det sidste hvilested for en del af vores danske konger og dronninger, og der er bare en særlig storhed over de to byer.

Sorø ligger med sit akademi midt i den smukkeste natur med søer, skove og bakkede landskaber. Som by er Sorø ret lille i forhold til de Ringsted, men det gør ikke spor, for den er en rolig og skøn by at besøge.

Torvet i Sorø

I Sorø Klosterkirke ligger blandt andet kongerne Valdemar Atterdag og Christoffer II, samt biskop Absalon og digteren Ludvig Holberg begravet.

I området imellem Sorø og Ringsted finder du en hel del fine oplevelser, som bare ligger og venter på at blive set.

Bjernede Kirke på Sjælland

Sjællands eneste rundkirke, Bjernede Kirke, er et rigtig godt sted at gøre holdt.
Det er sjovt at være i det runde kirkerum. Og hvis du finder døren op til 1. salen, kan du komme op og se den finde udsigt, der er herfra.

Der er et hav af gravhøje i området, og en af de flotteste er Hagbardshøj, som ligger godt placeret i smuk natur.

Haghbards Høj på Sjælland

Endelig er der Fjenneslev Kirke, den gamle, stærke rigmandssælgt Hvidernes kirke.

Fjenneslev Kirke på Sjælland

Inde i Fjenneslev Kirke

Fjenneslev Kirke, med de karakteristiske to tårne, er ikke stor, men dens historiske betydning – foruden dens spændende indretning med tilhørerpladser på 1. sal og kalkmalerier samt runestenen udenfor indgangsdøren – gør, at den bestemt er værd at besøge, når du er på tur i Danmark.

Ringsted er en anden størrelse, end Sorø. Her er der mere liv med flere butikker og restauranter, og den gamle kongeby er bestemt også en fin by at gå tur og nyde livet i.

Sct. Bendts Kirke i Ringsted

Jeg havde længe glædet mig til at besøge Sct. Bendts Kirke i Ringsted.
Sct. Bendts Kirke er utroligt imponerende at se på udefra – hvilket jeg har gjort et par gange – og det må jeg sandelig også sige, at den er indeni. Wauw!

Sct. Bendts Kirke er meget smuk nærmest katedral-stor kirke, hvor du blandt andet kan se gravene med “Valdemarerne” og deres dronninger.

Blomstrende valmuer på Sjælland

Tur til Helsingør og Dragør
Både Helsingør og Dragør er spændende byer at besøge, hvis du er på udkig efter gode alternativer eller som fine udflugtsmuligheder fra København.

Helsingør er lidt en Nordøstsjællandsk perle med sine mange seværdigheder og attraktioner. Kronborg, museerne, kirkerne og bylivet er gode bekendskaber.

Kronborg i Helsingør

Kulturværftet i Helsingør

Så er der jo også Gurre Slot-ruinen, der ligger 15 minutters kørsel fra det centrale Helsingør – og dét er et dejligt sted, synes jeg.

Helsingør kan nogle steder godt virke slidt, men fordi der er så mange gode oplevelser i vente, har jeg faktisk lidt tabt mit hjerte til byen.

Derimod er Dragørs gamle bydel alt andet end slidt. “Den gamle by” i Dragør er indbegrebet af gammel dansk nostalgi. De gule huse med de røde tage eller med stråtag skaber en usædvanlig hyggelig atmosfære.

Den gamle by i Dragør

Dragør er et skønt sted at tilbringe sin eftermiddag med gåtur rundt i de små gader og med et besøg på havnen – og så ligger det blot 15 minutter i bil fra København.

Jeg håber, at min artikel har inspireret dig til selv at tage på tur i Danmark. Og hvis du har nogle spørgsmål om emnet, må du endelig sige til – jeg vil rigtig gerne hjælpe dig til at få en så god tur, som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close