Close
Tøjindkøb i udlandet

Tøjindkøb i udlandet

Jeg kan godt lide tøj, jeg kan godt lide at købe tøj, og jeg kan rigtig godt lide, at mit tøj ikke er magen til alle andres. Og det er en af de store grunde til, at jeg mest køber tøj i udlandet.

Ofte er tøj ofte billigere at købe i udlandet, end det er i Danmark.

Desuden synes jeg, at det er sjovt at lægge mærke til modetendenser i for eksempel Berlin, London eller andre steder og så lægge mærke til, om ikke den samme mode dukker op i Danmark lidt senere på året. Men jeg er ikke en modefashionista, som holder skarpt øje med, hvad der er hypermoderne og derfor køber det. Jeg køber det tøj, jeg godt kan lide, ellers ved jeg, at jeg alligevel aldrig kommer til at gå med det.

Tøjindkøb i Europa
Der er selvfølgelig en hel masse kædebutikker med billigt tøj rundt om i Europa, som ikke er i Danmark, og det er jo altid godt.
Men der er også alle de små, lokale butikker med genbrugs- og vintagetøj, og her er der altså meget mere at hente, end der er i Danmark.

Vintagebutik i Berlin

I Berlin skal jeg altid forbi vintage-butikken ved Zionskirche (på Zionskirchstraße) i den nordøstligste del af bydelen Mitte. Det er en lille fin butik med tøj til gode priser, hvor de har en lille syafdeling, så de kan sy tøjet til, så det passer køberen – og det jo bare er en super idé.
Vintage-butikken ligger lige ved siden af restauranten med det geniale navn “Der Hahn Ist Tot!”.

I London er der rigtig meget vintage-guld at finde i butikken “what the butler wore” på Lower Marsh Street i bydelen Waterloo. Butikken, der har en utroligt sød indehaver, har tøj fra 1940’erne – 1980’erne, og det til en overraskende (for vintagetøj i London) god pris.

Tøjindkøb i Asien og de arabiske lande
I Thailand og Sydøstasien køber jeg ofte T-shirts på markeder – det er som regel T-shirts med Buddha-motiver, jeg ender med at købe. Desuden er der også mange gode tøjbutikker i storcentrene rundt om i Sydøstasien; i blandt andet Indonesien kan det dog nogle gange været svært at finde tøj i en størrelse, der er stor nok (de er små, de indonesere).

I Indien har jeg købt posede bukser i et løst stof, som er fantastiske at have i sommervarmen. Det fede er jo så også, at et par år efter, at jeg har købt dem, er den slags bukser blevet meget moderne i Danmark.

Det er desuden en rigtig god idé at købe sådan nogle perlepyntede eller broderede, håndlavede sandaler og lette sko i Asien eller i de arabiske lande. Sandalerne og skoene er helt perfekte som hjemmesko hjemme i kolde Danmark. Hvilket minder mig om, at jeg snart må til Indien igen, da den ene af mine hjemmesko er ved at gå op i sømmen – efter 4 års nærmest konstant brug.

Tøjindkøb rundt om i verden
Endelig er der alle skrædderne rundt om i verden, hvor du kan købe … skræddersyet tøj. Det er altså lækkert at få en kjole eller skjorte på, som er syet lige efter dine mål, det er noget helt særligt.

Tørklæder i Vietnam

En anden ting, jeg altid har med hjem, når jeg er ude at rejse, er tørklæder. Jeg går meget ofte med tørklæder hjemme i Danmark, og det er jo nærmest uundværligt at rejse uden et tørklæde, når man besøger religiøse bygninger rundt om i verden.
Både i Østeuropa, de arabiske lande, Indien og mange andre steder skal man som kvinde have et tørklæde om håret, når man besøger kirker, moskeer eller templer.

Foruden det, så er det godt at have et tørklæde med i daypack’en til at lægge over skuldrene eller over hovedet hvis solen brænder meget kraftigt. Og de er gode at tage over sig, hvis aircon’en er tændt i langtursbussen, eller du skal sove i bussen, toget eller flyet.
Der er ofte tørklæder til salg i selv den mindste landsby, man besøger, så det er også en god måde at støtte de lokale på, hvis du køber deres tørklæder.
Tørklæder koster mange steder nærmest ingenting, de fylder ikke ret meget i din taske og de er enormt praktiske – what´s not to like?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close