Close
Tyrkisk ven midt i Tyrkiet

Tyrkisk ven midt i Tyrkiet

Midt i backpackerbyen Göreme fik vi uventet rejsehjælp fra en dansk tyrker med egen restaurant.

Min kæreste og jeg var på vores rejse gennem Tyrkiet nået til Göreme, en afslappet backpackerby midt i Tyrkiet.

Mødet med Refik
Stemningen i byen er meget afslappet. Alligevel forsøgte sælgere hele tiden at stoppe os med sædvanlige frase: “Where do you come from?”.
For hurtigt at slippe af med en af sælgerne sagde vi bare: “Skanderborg”. Meget overraskende siger tyrkeren på klingende dansk: Så har jeg boet lige i nærheden, jeg kommer fra Kolding.

Masser af gode råd
Mødet med Refik blev en god og lærerig oplevelse, der sparede og for en del penge og gav os mulighed for at se området på egen hånd.

Ved hjælp at et kort fra et af turselskaberne viste han os alle seværdighederne i området, fortalte hvordan vi kom dertil, og hvordan vi klarede de forskellige ting billigst muligt.

Refik tilbød og også at besøge hans familie, der bor i et af de klassiske huse i Göreme, der er hugget ind i tufstenensklipperne. Vi valgte at afslå, da vi havde andre planer pågældende aften.

Tag selv et smut forbi

Kommer du selv til Göreme kan det varmt anbefales at ligge turen rundt om Restaurant Nazar og besøge Refik. Sørg dog for ikke at udnytte hans gæstfrihed og køb noget på restauranten. Hans klasssiske tyrkiske morgenmad kan absolut anbefales :-).

Besøg selv Restaurant Nazar Börek Gözleme på Müze Yolu 30.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close