Close
Vann Spa – afslapning og selvforkælelse i den smukkeste, svenske natur

Vann Spa – afslapning og selvforkælelse i den smukkeste, svenske natur

Reklameartikel for Stena Line og Vann Spa – alle holdninger og tanker er mine egne
Vi blev inviteret på en wellnes-overnatning på Vann Spa Hotell och Konferens i forbindelse med et samarbejde med Stena Line. Vann Spa ligger i den smukkeste natur ved Gullmarsfjorden en god times tid i bil nord for Gøteborg i Sverige. Fordi det både er et hotel med fokus på bæredygtighed, miljø og den lokale natur, og fordi hotellet er et godt sted at slappe af og komme ned i gear, sagde vi ja tak til invitationen.

Hotellets placering
Vann Spa er bygget i respekt for den omgivende natur. Som gæst kommer du helt tæt på naturen, både når du nyder udsigten igennem spa-afdelingens og restaurantens store panoramavinduer, og også så snart du er udendørs.

Vann Spa ligger ved Gullmarsfjorden i Sverige

Skoven og fjorden er de nærmeste naboer, og så snart du træder udenfor døren, er der skilte til vandreture og bænke, hvor du kan slappe fuldstændig af i de grønne omgivelser.

Vi blev “ramt” af roen, så snart vi ankom til Vann Spa. Det var overvældende, sådan en fred og ro der var.
Stilhed, ja, og så fuglesang fra trætoppene selvfølgelig. En stille vind, der fik hængebirkenes grønne blade til at rasle lidt ind imellem. Og et lille plask, når en fisk sprang og igen tog den på hovedet ned i fjordens vand. Ellers bare ren stilhed.

Vann Spa ligger i et fredet naturområde ved Gullmarsfjorden i det vestlige Sverige. Naturen er dermed beskyttet og må ikke forstyrres eller på nogen anden måde tage skade af hverken hotellet eller hotellets besøgende.

I det hele taget er naturen og miljøet noget, som der bliver lagt stor vægt på af Vann Spas ejere og personale.

Kenneth Karl Nielsen på vandretur ved Vann Spa

Før aftensmaden gik vi en god tur i området rundt om hotellet. Først ned til fjorden, hvor hotellet har sin lille sandstrand og et badebroskompleks med sauna og stor træterasse over vandet.

Badebroen er et oplagt sted at sætte sig i lidt tid og finde ro. Bare sidde og lade blikke glide stille langs med vandet, de smukke klipper og de mange træer ved fjorden.

Der er mange klipper langs med de svenske fjorde, og det er noget, man som dansker nemt bliver meget fascineret af at gå rundt på.

I skoven fandt vi en ”Ro i sindet”-vandrerute, hvor de vandrende bliver opfordret til at gå i stilhed og lave forskellige sanse-opgaver i løbet af turen. Det handlede om at have fokus, der hvor vi var, opleve naturen omkring os og være tilstedet i nuet.
Det var lige os!

Og at skoven samtidig med var fyldt med modne blåbær gjorde ikke turen ringere.

Værelserne

Vi var så heldige at få lov til at overnatte i en af Vann Spas suiter i løbet af vores ophold.

Som du kan se på videoen, så havde vi både en stor opholdsstue med kaffemaskine, soveværelse med en god dobbeltseng, toilet og badeværelse med badekar.
Desuden var der en stor terrasse med liggestole og siddeområde til suiten.

Men det, der der virkelig satte prikken over i’et for os ved suiten, var udsigten.
Der var den mest overdådige udsigt til Gullmarsfjorden fra alle suitens rum (på nær fra det lille toilet).

Det var så afslappende at stå under bruseren på badeværelset eller at ligge i sengen og bare lade øjnene finde ro i den smukke natur, som var lige der, lige udenfor vinduerne.

Kaffehygge på vores terrasse på Vann Spa

Udsigten fra vores suite på Vann Spa

Champagneromantik på Vann Spa

Det var virkelig en skøn suite, enkel og luksuriøs.
Det var virkelig selvforkælelse – og ikke mindst forkælelse af hinanden – at hygge med champagnen (som stod til os, da vi ankom) og stearinlys i skæret fra den smukkeste solnedgang over.

Tip: Hvis du tager en overnatning eller to på hotellet, så vil vi klart forslå dig at overveje, om du ikke skal give dig selv den ekstra forkælelse, det er at bo i en af deres suiter.

Spa-afdelingen
Vand har en meget stor betydning på Vann Spa – både indendørs og udendørs.

Lige udenfor de store panoramavinduer i spa-afdelingen ligger fjorden og glimter; det er næsten som om, at vandet i spa-afdelingen er en fortsættelse af vandet, der er lige udenfor, og dermed har du en fornemmelse af, at du er midt i naturen, når du bader.

I spa-afdelingen er der en del forskellige bassiner og kar, du kan kaste dig ud i, hver med sit særlige tema.

Du kan lade kroppen flyde i et bassin, som dufter af granskov, til lyden af fuglesang.
Bassinet “Djævlens gryde” er beklædt med ildrøde fliser, som illudere ild og brændende kul.
Isbadet er så koldt, at du gisper efter vejret, så snart du er hoppet i.
Og sådan har hvert bassin og kar hver sine særlige karakteristika og stemninger, der skrurer op for badegæstens sanser, og får kroppen til at slappe af.

Midt i det store bassin bræder der ild i en tændt (afskærmet) brændeovn, som kaster sit smukke, orange lys over vandet. Denne kombination af ild og vand er virkelig overraskende, og vi blive lige så fascineret af oplevelsen, som vi kunne se, at alle de andre badegæster var.

Og så er der saunaen med den smukkeste udsigt ud over fjorden, du kan forestille dig. Igen fik vi følelsen af at være ude i naturen, selvom vi sad inde på den anden side af vinduerne, på vores håndklæder i den hede saunavarme.

Udendørspool på Vann Spa i Sverige

Stranden ved Vann Spa i Sverige

Udendørs er der badeområder med opvarmede bassiner, som helt sikkert vil være skønne at sidde i på en snefuld vinterdag.

Og endelig er der jo også selve fjorden, som du kan gå ned og dyppe dig i.

Maden
Vi elsker mad, og vi har altid stor fokus på mad, når vi er ude at rejse. Lokale råvarer og økologi er vigtige ord for os, uanset hvor i verden, vi er.

Maden på Vann Spa er så lokalt produceret og økologisk, som det overhovedet kan lade sig gøre – og det er noget, vi kan lide.

Du får serveret økologisk vin, alt kød er fra lokale producenter, og brødet er hjemmebagt.
Hvis du er vegetar, veganer eller spiser laktosefri kost, så er der meget god og varieret mad at spise her.

Betjening er god og professionel, som på en bedre restaurant; tjenerne ved, hvad god betjening er, og de er hurtige og meget venlige.

Du kan både spise lækker morgenmad, en dejlig frokost og en glimrende aftensmad på Vann Spa.

Morgenmad på Vann Spa

Skøn salat på Vann Spa

Aftensmad på Vann Spa

Stemningen

Från stressad och småtrött till harmonisk, utvilad och energiladdad. På en dag. står der på Vann Spas hjemmeside – og det er ikke engang en overdrivelse.

Vi sad i sofaen på vores værelse og ville skrive de første noter om vores ophold på Vann Spa.
“Men altså,” sagde Kenneth, “vi kan jo ikke være så positiv at skrive i en hotelanmeldelse, at vi efter blot 5 timer på stedet allerede føler os mere afstressede både i kroppen og i sindet. Kan vi det? Det virker da simpelthen for utroligt, for overdrevet til, at det kan være sandt. Gør det ikke?”

Men det var faktisk lige præcis sådan, vi begge to havde det. Vi var allerede meget mere fredfyldte og afstressede, end da vi ankom for ikke ret mange timer siden.
Det var helt utroligt, men det var sandt.

Maria Erica Jensen mediterer ved Vann Spa

“Selvforkælelse” og “Forkæl din partner” er de store nøgleord her, og det er noget, der passer os rigtig godt.

I spa-afdelingen er der særlige tidspunkter, hvor børn er velkomne. På de andre tider er afdelingen kun for voksne, og det er virkelig rart, hvis du for eksempel er her på en romantisk weekend med din elskede, for så kan du som voksen kan være sikker på have tid til at nyde spa-oplevelsen i fred og ro.

Hvad gør Vann Spa for miljøet?
Miljøet og grøn hoteldrift er tænkt ind overalt på Vann Spa. Her er noget, af det de gør for miljøet:

* Vann Spa Hotell och Konferens er et svanemærket hotel.
* Desuden er restauranten på Vann Spa Hotell och Konferens KRAV-mærket, og der er, som nævnt tidligere, stor fokus på lokal mad og økologisk mad.
* Du kan som sagt få både vegetarisk og vegansk mad, hvis du ønsker det.
* Hotellet og vandet i spa-afdelingen bliver opvarmet af den naturlige varme, som findes i havbundslagene under Gullmarn-fjorden. Via store rør pumpes varmen over til hotellet, som på den måde bliver naturligt opvarmet.
* Vann Spa ligger i fredet natur.
* Hotellet arbejder på at mindske sit vandforbrug.
* Der er lavet naturlige vandrensningsystemer, som sikre den renest mulige spildevand på hotellet.
* Vann Spas affald bliver sorteret på miljøvenlig vis.

Du kan læse mere om Vann Spas miljøtiltag og hensyn til naturen her: Vann Spas miljøtanker.

Hvad koster et ophold på Vann Spa?
Priserne på et ophold på Vann Spa Hotell och Konferens kan varierer lidt med sæsonen. I perioder er der særlige tilbud, som bestemt er værd at se nærmere på, når du vil på et dejligt ophold her.

Et standard ophold med morgenmad og entré til spa-afdelingen koster cirka 700 kr (895 SEK) pr. person på dobbeltværelse.

Hvis du gerne vil prøve et af de særlige tilbud med blandt andet entré til spa-afdelingen og 2-retters middag, koster det fra 935 kr (1195 SEK).

Vann Spa får vores bedste anbefaling
Det er ikke sidste gang, vi har besøgt svenske Vann Spa Hotell och Konferens.
Vi kan godt lide at tage på weekendophold eller på en miniferie, og der er Vann Spa et virkelig godt bud for os.

At det er et miljøvenligt hotel, og det at der tænkes så meget på natur, økologi og bæredygtighed, som der gør, er noget, vi sætter meget stor pris på.

Vi er klar til spaafdelingen på Vann Spa

Og selvom du måske normalt ikke er til spa-afdelinger (det troede vi faktisk ikke, at vi var, før vores ophold her, men det viste sig, at der tog vi fejl … vi er vilde med spaer!), så vil du blive overrasket – spa-afdelingen på Vann Spa er simpelthen bare skøn og gør dig fuldstændig afslappet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close