Close
Close

Ingen varer i kurven.

Vend rejsen på hovedet

Vend rejsen på hovedet

Hvis du er du træt af altid at gøre det samme, så vend rejsen på hovedet og oplev verden på en helt ny måde. Bliv inspireret til at se de steder og oplevelser, andre ikke ser.

Du kender det sikkert, du rejser rundt og ser en masse seværdigheder sammen med en masse andre turister, og du er efterhånden rigtigt træt af det. Det er vi her paa Kuffert og Kompas, og vi vil gerne se noget nyt og anderledes.

Vend rejsen på hovedet
Løsningen er at vende rejsen på hovedet – se nogle andre ting end det de andre ser eller se det på en ny måde. Hvis du vælger en ny metode på dine rejser, så er du mere åben for nye indtryk og du kommer nye steder hen.

Hvad gør jeg?

Der er flere forskellige metoder til at komme igang med at vende det hele på hovedet.

* Nummer-metoden
DU vælger et nummer og følger dette nummer gennem hele rejsen. Eksempelvis bor du altid på hotelværelse nr. 10, tager altid bus nr. 10, står af efter 10 stop og vælger altid nr. 10 på menuen og så videre.

* A-Z-metoden
Tjek en bys gader alfabetisk. Vælg enten en gade der starter med hvert bogstav eller besøg alle gader i en by, der starter med et bestemt bogstav.

* Kvadrat-metoden
Vælg et bestemt kvadrat på et kort (eksempelvis C3) og se alle gader i dette kvadrat. Tjek evt. det samme kvadrat i alle de byer du besøger.

* Terning-metoden
Find 6 alternativer til hvor i skal tage hen, hvad du gerne vil se eller hvordan du skal bo. Derefter slår du en terning – Terningen bestemmer.

* Vend dig om-metoden
En metode der kombinerer det kendte med det ukendte er Vend dig om metoden, den går ud på, at når du står ved de store seværdigheder, så vend dig om og kig den anden vej. Ofte gemmer der sig hemmeligheder tæt på de store seværdigheder.

Lad et spil bestemme dit rejsemaal-metoden
Har du andre venner, der også rejser meget, så kan I spille rejseterninger. Spillet går ud på, at I sammen udvælger nogle rejsemål (det kan afgrænses til en bestemt verdensdel, et bestemt land eller en bestemt by), og så spiller I om hvor, hvem skal tage hen. Den der slår den højeste terning vælger foerst – og så videre.

Lad benene bestemme-metoden
En anden metode til at opleve noget helt andet er, at du bare lader dine ben bestemme, hvor du går hen. Altså vandrer rundt på dit rejsemål uden formål, og holder øje med, hvad du ser. Brug dine sanser, og føles det rigtigt at gå til højre, så gå til højre.

Den røde mand er min ven-metoden
I forbindelse med, at man vandrer rundt er vi begyndt at sige til os selv, at den røde mand er vores ven. Det skal forstås på den måde, at vi aldrig skynder os, at gå over for grønt. I stedet går vi stille og roligt rundt, og når der er rødt ved en fodgængerovergang, så nyder vi ventetiden og får kigget rundt på det område, som vi er på i nuet. Man kan udvide metoden, så man altid går den vej, hvor der er rødt, når man kommer til et lyskryds.

Skal I rejse flere sammen kan I gøre det således. Den der slår højest vælger rejsemål, den der slår næsthøjest vælger transportform, den næste vælger overnatningstype – og så fortsætter I indtil alt på rejsen er planlagt.

Tag specielle rejsebilleder

En andet valg kan være at man skal have en masse specielle fotografier med hjem. Tag evt. billeder ud af vinduet på alle de hoteller du bor på eller stil dig der hvor alle tager billeder af seværdigheder og tag billedet bagud. Vi tager selv billeder med vores fødder i forgrunden, det har givet en masse sjove og anderledes billeder.

Alt ovenstående bliver betegnet som Eksperimentalrejser – Lonely Planet har udgivet bogen “The Lonely Planet Guide to Experimental Travel”. Bogen er skrevet af Joel Henry fra Laboratory of Experimental Tourism – Læs mere her.

Artiklen her er en opdateret version af en artikel fra Backpacker Planet fra 2006.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close